Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr radiátoru na chodbu

Od: otik®
Dobrý den, v rámci renovace chodby mě čeká i výměna radiatoru. Původní byl typ Univa Blansko 545-8 (600/1900/72mm) a nyní za něj hledám náhradu. Vzhledem k úzké chodbě topenář navrhl typ 21 a rozměry 600/1800 nebo 600/2000mm, boční vstup. Vybírám mezi: Korado radik, Ptáček Concept a Cosmo (Vogel & Noot).Každý má něco do sebe: Ptáček je nejlevnější a nejvýkonnější, Korado Radik je klasika, Cosmo je zase kvalita, ale je to 80mm tloušťka. Cenově je to vše kolem 5 tis Kč.
Co navrhujete z pohledu kvality a výkonu, případně s čím jsou dlouhodobé dobré zkušenosti?
Děkuji za pomoc.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Berte Korado nebo Cosmo. Neberte Concept od Ptáčka, špatná kvalita, mechanicky jsou poškozené….vyrabeli je někde v Turecku…
hodnocení

No byla to i moje volba. A který z nich? Cosmo má sice větší tloušťku, ale je výkonnější...u toho Ptáčka je to trochu zajíc v pytli.
km

no vidíte a mě zase topenář říkal, že je pro ptáčka vyrábí korado a že to je totéž...

krtek6

KORADO nebrat! Za chvíli to je rezavý jak liška

hodnocení

Tak asi nakonec skončím u toho Cosma.

bear
hodnocení

0x

Já bych si dal na chodbu toto. Je to sice spíše průmyslový design, ale výkon je lepší než nějaký korado.

Mě se moc líbí, záleží jak u Vás.

designove-radiatory.cz/...

Otevřená žebra / spirálu ne, v žádném případě. Neskutečně se to zapráší / zašpiní a je to hnusné.

Pokud máte vysoký parapet, pak normální (dvou)deskový radiátor pod parapet.

Pokud je okno skoro na zemi, pak konvektor - otopnou lavici (může být i s deskou na posazení).

Konvektory do pod/...

km

potvrzuju, že do tý spirály se dost práší, je to vidět a blbě by se to udržovalo.
mimochodem zajímavý, že kdysi radiátor tak leda do garáže se dnes prodává jako designový...

hodnocení

0x

Proč na chodbu tak velký radiátor? Chodba není obývák, stačí pouze temperovat. Dal bych poloviční velikost.

hodnocení

Je to prostor u dveří a v zimě je ten výkon potřeba

Stačí kvalitní dveře. A ušetříte za topení.

liska5
hodnocení

0x

Brácha má na předsíni podlahové topení pod dlažbou. A při přezouvání potěší příjemně teplá podlaha, boty a kabáty na věšáku nestudí a lépe schnou. Navíc žádný radiátor nepřekáží.

hodnocení

Podlahovku znám, ale doma na to nemám uzpusobenou podlahu. Takže bohužel proto ten radiator.

km
hodnocení

0x

mám na chodbě korado i concept. oba mají jiný způsob uchycení, conceptem se dostanete víc na zeď.

dnes bych ale volil litinový málo hluboký kalor, má jen asi 8 cm:
bazos.cz/...

pokud šetříte, v bazarech je široká nabídka i nepoužitých plech. radiátorů

norman
hodnocení

0x
Pokud jste z okolí Rychnov, Hradec, jeden podobný mám zbytečně už přes rok doma. Rychleji jsem objednával než myslel. Je to Rottenberg nebo něco takového, 60/1600 nebo právě 1800. Teď přesně nevím, nejsem doma. Nechám ho za hubičku ;)

krtek6
hodnocení

0x

já mám u sebe doma značku KERMI od Richtera a Frenzera...a do dalšího bytu jsem dal RENORAD od Giengeru...nevím jak se to za cca 10let vyvinulo, ale před 10 rokama bylo KERMI první značka, která měla patentované deskové radiátory konstruované tak, že to netopilo do stěny, na které je to pověšené...což do té doby nikdo neuměl...prýý...dneska je možné, že už to tak má kde kdo...každopádně nebrat KORADO...KORADO rezne jak prase...neznám jedinej kus, kde by to tak nebylo...Korado je akorát tak dobrý, že oni mají tu přepočtovou tabulku Litina žebra články vs. rozměr deskového radiátoru...od té bych se odpíchl při výběru výkonu

hodnocení

Bohužel vybírám z těch tří typů uvedených na začátku.
krtek6

A důvod?...zhnilost a lenost instalatéra?...pokud teda jen z těch 3 tak Cosmo

hodnocení

Nevím, shnilost asi ne. Dal mi na výběr co chci. Nechal jsem to na něm. Doporučil mě to co dělá nejčastěji a s čím má dobře zkušenosti.
krtek6

je to akorát kus plechu se šroubením...spíš je to jen o jeho marži...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]