Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuková izolace v podkrovním bytě v BYTOVEM domě (v „novostavbě“ 2012)?

Od: podkrovnibyty

Dobrý den, uvažuju o pronájmu podkrovního bytu v cihlovém bytovém domě o celkem 4 podlažích postaveném někdy cca v 2012 (?). Zdi jsou z půlky střecha (první půlka u země je ještě cihla ale potom většinu plochy stěn tvoří prostě šikmá střecha. Chci se zeptat, jak to bývá v těchto podkrovních bytech se zvukovou izolací? Jednak zvenku a jednak od sousedů na patře. Nad bytem je ještě nějaké úplné neobývané malé podkroví s nízkou výškou. Trochu se bojím jak je toto "mini podkroví"izolováno byt od bytu... Podle mě moc ne a prostě se možná nese hluk právě stropem, který je podle mě prostě zvukově izolačně "odbytý"...? Viz fotky níže

A celkově prostě jak je to v takových bytech se zvukovou izolací od hluku zvenku...? Podle mě prostě tyto byty v podkroví ("novostavby"(2012)) bývají zvukově-izolačně odbyté... Snad je tam nějaká tepelná izolace, ale dle mého zvenku jde v podkrovních bytech slyšet "vše", protože "střechové zdi"prostě neizolují tak jako standardní přímá cihlová zeď...?

Jde o něco podobného jako tady:

dumazahrada.cz/...

realitycechy.cz/...

studentprogram.cz/...

atp.

Nějaké zkušenosti s hlukem od sousedé a hlavně zvenku v takových bytech? Možná od někoho kdo bydlel v takových bytech, nebo od stavařů...?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

inteligent
hodnocení

1x

Nejčastější protihlukové izolace: Kročejová izolace podlahy proti dupancům, v rekonstrukcích chabá, pouze mirelon pod "plovoucí podlahou". Podstropní protihluková izolace u útlumu hluku pod Vámi, někdy bývá na malých místnostech jako záchodech, speciálních místnostech na pračku, také aby se zlepšily proporce místnosti (kombinace malá vysoká místnost je nepříjemná). Standartně v podkrovních místnostech pomáhá tlumit hluk sádrokarton. Hluk by se v podrovním bytě nejlépe izoloval, kdyby střecha nebyla dřevěná, ale těžká (viz. těžká šikmá konstrukce střechy nebo zelená), protože těžké materiály nélip izolují hluk. Nepředstavujte si že v podkrovním byte bude klid, je-li střecha z plechu nepomůže vůbec nic, když začne pršet, to se tak rozduní... Takže na krytině střechy dost záleží.

0rion
hodnocení

1x

Pokud jste typ co má rád klid, tak podkroví asi nebude to pravé ořechové. Já bych se domluvil s majitelem, ať mě tam den nechá, vemte si něco na čtení a vyzkoušejte, jak tam jde hluk.

esab
hodnocení

0x
Dobrý vecer.
Já osobmě bych neměl strach s hluku od sousedů..a podobně... výhodu to má že nad vámi nikdo není takže vam tam nikdo nebude dupat nad hlavou..
Nevím kam jsou směřována střešní okna pokud jsou..
Ale uvědomte si že v létě tam bude horko jak v prde..li.
Když bude klima tak pojede na plný koule..
Osobmě jsem měl možnost pred 20.lety si vybudovat půdní byt ohle dně financí..a možností.děti na cestě a tak.
A určitě dnes vím že bych se zařídil jinak.
Pouze můj názor...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]