Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou samostmívací svářecí kuklu?

Od: lulek
Dobrý den, jakou samostmívací svářecí kuklu byste mi doporučili? Chci, aby byla maximálně bezpečná a vydržela, ale zároveň max. za cca. 5000 Kč. Lze něco takového koupit? Radši nebudu mít nic a budu dále svařovat jen autogenem, pokud bych si musel koupit něco za 50000 nebo riskovat poškození zraku. Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, co třeba KOWAX:

kowax.cz/...

Jinak kukla je jen část ochrany. Co třeba vdechování par z kovu či obalu elektrod, dýchání olova z pájek atd.?

trtr
Ani nečekám reakci tazatele. To je vždy dotaz na pájení a svařování a pak nic. *hi*
lulek
hodnocení

Nakonec jsem ten Kowax koupil. Zrovna byla jedna nepoužitá bazarová, někdo omylem koupil dvě. Firma Kowax se nakonec ukázala velmi nesympatická, prezentují se jako ryze česká společnost a přitom se vše vyrábí v Číně, nedělají ani svářečky. U kukel také píší, jak jsou dobré ve srovnání s konkurencí, takže jsem nabyl dojmu, že je to jejich výrobek a přitom to jen objednají a prodají. Kukly prý jsou dobré, mám druhou nejvyšší řadu tak snad bude bezpečná.

111®
hodnocení

0x

Momentálně jsem viděl v Lidlu do tisíce kc. Mam takovou je ba 2 tužkách a překonatelné DIN. Spokojenost.

Jaké máte zkušenosti se samovybíjením? Mám kuklu z Lidlu několik let a buď mám smůlu na kus nebo na typ výrobku. Po skončení práce musím vyndat jeden článek baterie ven (vypnout nestačí), jinak mám za 2 týdny baterie vybité. Zapojení jsem nezkoumal. Na to moje lepení to stačí, stála mě cca 800 Kč, což asi cenově odpovídá Vaší dnešní tisícovce.

111®

Funguje bez problému. Asi nevypíná u vás vypínač.

Vypínač vypíná, ale zjevně ne vše. Musí to mít nějakej pasivní odběr, ale co už. Funkci to plní a až doslouží, půjde do recyklace.

111®

já ji mám přes rok a ještě jsem baterie neěnil..ale jestli si vzpomenu někdy tak to zkusím změřit...mám tam 2x AAA

esab
hodnocení

0x
Esab Warior...takovy střed.(cenu nevím,ale není problém vyguglit)
Na to domácí slepování elekt.to bohatě stači..
Pak už na to profi tak investovat do speedglass..ale to asi kdyby jste se stím chtěl živit..tam je cena v řádu tisíců...

ja
hodnocení

0x

Pantermax 2000, má výhodu, že má úchyty pro dioptrické sklo.

svarec
hodnocení

0x

Na domácí kutilské práce mám zakoupenou z Baumaxu asi před 4 roky, bude to něco podobného jako ta z Lidlu, protože stále nějak kolem 700,- .

Je na 2 tužkové baterie a funguje bez problémů.

Jen doporučuji, před koupí (i těch dražších) vyzkoušet jak vypadá průzor po ztmavení. Někdy se stává, že se neztmaví stejnoměrně a na jedno oko je to příliš tmavé a na druhé oko zatmavené málo. Měli jsme takové případy i u profesionálních kukel, které stály přes 8000,- a museli jsme je reklamovat.

pecenkav
hodnocení

0x

Já mám jednu kuklu, starou asi 20 let a tehdy stála kolem 4000,- a pořád funguje, pak jsem si koupil novou, jako náhradní

flopp.cz/...

a tu mám už asi 10 let a používám je obě a u žádné se žádné baterky nemění a ani se nedají rozebrat, ty baterky jsou tam jako záložní, jedou na solár,

Mám dvě nějaké takové, jednu myslím dokonce tuhle stejnou. Obě pouziju párkrát do roka, v jedné o baterkách za víc jak 20 let ani nevím, nic nevypinam a prostě vždycky funguje. V druhé dílně mám nějakou s CR2032 a ta je věčně vybitá, sklo poblikáva, navíc původně byly baterky uvnitř nedobytné a nevymenne bez použití násilí. Ještě mám z Číny samostmivaci brýle asi za stovku, super věc na nějaké drobné prskání nebo v omezeném prostoru, akorat mají naprosto debilní tvar, asi jsou na určený na hranatou hlavu se zcela placatým ksichtem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]