Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očištění lepidla z kachle

Od: pavel02

Zdravím, máte někdo vyzkoušené, jak dostat lepidlo z kachle, aby nedošlo k jenímu poškození? Tedy nějakou chemickou cestou? Děkuji

Očištění lepidla z kachle

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lulek
hodnocení

2x
Mám čistič stavebních hmot, koupil jsem to v prvních stavebninách a funguje výborně. Vždy to byly ale menší vrstvy. Tohle dá dost práce, asi bych na to dál hadr namočený v tom přípravku, občas to trochu odrbal a znovu polil.

hodnocení

1x

Já bych si koupil široký majzlík a k němu bych přivařil packy. Na obě strany od lepidla bych položil desku nebo prkno a ty navařené packy na majzlíku by byly možná milimetr až dva nad těmi deskami. Když bych klepnul do majzlíku, tak bych odrazil část lepidla a pak by se majzlík zarazil právě o desky, aby nerozbil i dlažbu. To dřevo se postupně taky rozmačká, takže kontrolovat a případně vyměnit dříve, než naděláš škodu.

Ale jak to bude vypadat pod lepidlem?

Možná by bylo jednodušší koupit stejnou dlažbu, Starou dlažbu s lepidlem vysekat a položit novou dlažbu.

hodnocení

0x

To vypadá spíš na dlažbu. Záleží jaká je tam glazura (kdyby to byly kachle, tak je glazura slabá, je to jiný materiál než dlažba). Pokud je pevná, silná, mohlo by to jít opatrně odloupat malým majzlíkem podél té dlažby. Před tím stále namáčet vodou. Také záleží jak je to lepidlo staré. Když se to povede, tak potom zbytky odstranit rýžovým kartáčem a vodou se saponátem. Ideální ovšem je takto dlažbu nezaprasit, nebo hned setřít po skončení akce.

pavel02
hodnocení

Je to podlaha v koupelně. Byla tam dřiv vana, bohžel Ytong byl přilepený přímo na dlažbu.

0rion
hodnocení

0x

Tohle obávám se bez poškození nepůjde. Co vím, tak neexistuje chemický přípravek, který by uměl odstranit takto silnou vrstvu. Já bych to opatrně poklepal kovovou paličkou na naklepávání masa, tou stranou s hroty, aby to popraskalo, a pak oškrábal silnou špachtlí. Škrábance bych pak vyleštil brusnou pastou, aby nebyly tolik vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]