Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení domovního telefonu 4+n

Od: icyfire®
Dobrý den,
při rekonstrukci bytu jsem koupil nový domovní telefon Urmet 1150 - starý telefon byl stejne značky a i stejného typu taky 4+N.
Bohužel když jsem to zapojil 1 ku 1 jako starý, tak vše funguje až na zámek, který při zmáčknutí neodemkne spodní dveře. V příloze jsou fotky starého zapojení telefonu a i nového. Nevíte kde by mohla být chyba?
Na novém telefonu je ta svorkovnice od vrchu 9, 10, 6, 2, CA, 1.
Říkám vše funguje jak má - jen to odemykání ne.
Musím propojit ještě něco vzájemně ve svorkovnici nebo něco takového?
Předem děkuji za odpověď

Zapojení domovního telefonu 4+n
Zapojení domovního telefonu 4+n #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podla fotiek je to typ 1133 navod so schemou najdete tu :

urmet.com/...

V scheme tam vidim prepojku na svorkovnici, najlepsie bude pozriet sa u susedov, ako je to zapojene tam.

hodnocení

Ten nový je 1150, ale zkusím udělat tu propojku, to asi bude u těch modelů stejně, děkuji!

Urmet má také (velmi dobré) stránky v češtině a ochotné prodavače, kteří vám poradí.

https://www.urmet.cz/

bear
hodnocení

0x

Jak píše správně @peter.

Na fotkách je vidět, že starý telefonek měl propojku na desce 6-10.

Urmetovi musíte udělat propojku ve svorkovnici kouskem drátu, jak máte ve schématu 4+n

Zapojení domovního telefonu 4+n #3
hodnocení

Díky moc vyzkouším!

hodnocení

0x

peter vám radí dobře - chybí tam propojka mezi 6-10. Je to i v návodu v popisu problémů - nelze otevřít dveře, zkontrolujte propojku 6-10. A na foto původního zapojení je klema 6-10 přímo na plošáku, jde ji krásně vidět

bear byl rychlejší *smich*

hodnocení

Te klemy jsem si všiml no :D ale nějak mi to v mozku nesecvaklo na správné místo, abych to zkusil i u toho nového :D díky moc za radu !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]