Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vruty na sádrokarton

Od: satarajiriseznamcz odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, v předsíni jsem dělal stahovací schody na půdu a okolo prostupu stropem jsem velmi narušil původní omítku (omítka, rákos, prkenné podbytí). Vzhledem k malé ploše stropu jsem se rozhodl nelepit to novou omítkou, ale v celé místnosti jsem strhl zbytek omítky a rákos až na prkna a na doporučení udělám strop ze sádrokartonu. Desky budu rovnou šroubovat do dřevěného podbytí, ale nevím, zda mám použít vruty na sádrokarton (aby v prknech držely) nebo mohu použít obyčejné vruty do dřeva (aby nerezly a nebylo to potom vidět). Prosím o radu, děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

1x

použij vruty TX grandax.cz/... a ne běžné TN

Mají hrubší závit právě do dřeva.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Použil bych běžné TN šrouby na sádroš.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud šroubuješ vruty do dřeva,musíš použít takové,aby délkou dosáhly přes podbití.Když se šroubují do plechu,drží jen jeden závit,ve dřevě jich musí držet více.

Co se týče kročejového útlumu,bude takový strop mít daleko horší prostup kročejového hluku.Ten lze při použití sádrokartonu dosáhnout podle normy jen využitím zatlumené mezery mezi dvěma deskami.

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

SDK budete šroubovat bez rastru přímo do podbití? Pokud toto podbití není rovné, SDK desky se podle něj vytvarují a budete mít možná křivější strop než před tím...

hodnocení

0x

máte opravdu rovný strop, abyste mohl šroubovat přímo do prken?

odpověď správnou napsal jen ten co uvedl vruty TX. Nelze použít šrouby "truhlářské", páč sádra je agresivní ke kovu. Klidně se Vám stane, že přesádrujete nevhodné šrouby a po čase se zobrazí.

satarajiriseznamcz
hodnocení

0x

Ano, stropy mám rovné, vše jsem to přeměřil vodováhou. Já mám vůbec štěstí na zdi a stropy v domku, který jsem koupil, vše je naprosto rovné. V životě jsem takové stropy neviděl... děkuji za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]