Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obkládačky - spáry

Od: lucznik®

Obkládačky...potřebuji vyplnit asi 1,5 m spáry a mám zbytek stěrky. Ta na spáry samozřejmě určená není, ale kdybych ji na to použil, udělám velkou chybu? Kupovat kvůli takovému kousku celé balení spárovačky se mi zdá zbytečné. Děkuji za radu!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hakloud
hodnocení

0x

Určitě jo! Bude se to špatně začištovat!;)

km
hodnocení

0x
sparovacka by mela byt narozdil od lepidla vic hydrofobni.
ale zkuste to, uvidite. taky zalezi kde to je. a kazdy ma jine naroky.

0rion
hodnocení

0x

Nevím, nezkoušel jsem, podle mě se to bude drolit při práci (možná do toho přidat trochu disperze). Dělají se i cementové spárovací hmoty v kartuši.

hodnocení

0x

Kdysi se obkladačky spárovaly běžným cementem s trochou štukového písku, případně čistým bílým cementem. Stěrka asi nebude nejvhodnější, ale v nouzi by měla vyhovět. Jen to nebude nic moc krásného. Jak dobře se s tím bude pracovat je otázka *nevi*.

Naši mají cementem sparovanou koupelnu. Když jsem tam před lety přidával řadu obkladaček výš nad vanou a kus kolem okna, taky jsem to dělal cementem pro sjednocení. Není to poznat. Ale pořádně jsem si naběhl, když jsem čištění obkladu po spárování nechal až po zatuhnutí cementu, na rozdíl od spárovacky pak zaboha nešel z glazury dolů, drbal jsem to hodiny ...

bery - cement se po spárování ihned otírá hadrem, je to bšžný postup. Zatvrdnout to nechá ten kdo tomu nerorumí.

No, po téhle mé zkušenosti už tomu rozumím :) Naštěstí šlo tak o metr čtvereční, být to celá koupelna, snad bych to radši celý osekal a obložil znova :)
Chybama se člověk učí.

JJ čištění cementem spárované dlažby a obkladu bylo náročné-ani brzy ani pozdě. jinak když to bylo akutní tak se to posypalo (dlažba) cementem a hned hadry a utírat do vítězství, hodně často jsme používali i piliny, kterí se po vyčištění nechali na zemi JJ když jsme na Zbraslavi dělali dlažbu ve školní jídelně, tak jsem při čistění na tom nechali téměř ruce Kuwa to je let, to snad ani není pravda-jako učeň třetáku. Ale nikdy jsme do cementu nepřidávali písek, krajově-vátina /Pardubicko/ nebo náplava Haná/PV-VY-OL)

Pro tazatele- samozřejmě to půjde i lepidlem ale spára nebude tak hladká jako spárovačkou a zřejmě bude hodně odlišná od zbytku-to ale záleží také kde,

PS jinak za celou dobu (od vyučení do důchodu) jsem jen jedinkrát dělal s bílým cementem-ten ale na přání byl obarven červenou práškovou barvou (Fronton? ) do růžova, po kompletaci linky obklad a linka včetně růžových spár to vypadalo luxusně, žel nwn jak dlouho, v exponovaných místech to asi nebylo už to pravé ořechové!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]