Nejste přihlášen/a.
Obkládačky...potřebuji vyplnit asi 1,5 m spáry a mám zbytek stěrky. Ta na spáry samozřejmě určená není, ale kdybych ji na to použil, udělám velkou chybu? Kupovat kvůli takovému kousku celé balení spárovačky se mi zdá zbytečné. Děkuji za radu!
0x
Kdysi se obkladačky spárovaly běžným cementem s trochou štukového písku, případně čistým bílým cementem. Stěrka asi nebude nejvhodnější, ale v nouzi by měla vyhovět. Jen to nebude nic moc krásného. Jak dobře se s tím bude pracovat je otázka
.
bery - cement se po spárování ihned otírá hadrem, je to bšžný postup. Zatvrdnout to nechá ten kdo tomu nerorumí.
Chybama se člověk učí.
JJ čištění cementem spárované dlažby a obkladu bylo náročné-ani brzy ani pozdě. jinak když to bylo akutní tak se to posypalo (dlažba) cementem a hned hadry a utírat do vítězství, hodně často jsme používali i piliny, kterí se po vyčištění nechali na zemi JJ když jsme na Zbraslavi dělali dlažbu ve školní jídelně, tak jsem při čistění na tom nechali téměř ruce Kuwa to je let, to snad ani není pravda-jako učeň třetáku. Ale nikdy jsme do cementu nepřidávali písek, krajově-vátina /Pardubicko/ nebo náplava Haná/PV-VY-OL)
Pro tazatele- samozřejmě to půjde i lepidlem ale spára nebude tak hladká jako spárovačkou a zřejmě bude hodně odlišná od zbytku-to ale záleží také kde,
PS jinak za celou dobu (od vyučení do důchodu) jsem jen jedinkrát dělal s bílým cementem-ten ale na přání byl obarven červenou práškovou barvou (Fronton? ) do růžova, po kompletaci linky obklad a linka včetně růžových spár to vypadalo luxusně, žel nwn jak dlouho, v exponovaných místech to asi nebylo už to pravé ořechové!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.