Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pod plot z pletiva v místech kde jsou prohlubně (ve svahu)?

Od: tt

Co dát pod pletivový plot ve svahu (mezery dole)?

Obnovuji plot na chatě a místo původního dřevěného dávám pletivo (poplastovaná svařovaná síť, výška 120 cm).

Plot je ve svahu, takže v některých místech vzniknou pod spodní hranou mezery až cca 30 cm.

Potřebuji to zabezpečit proti vniknutí psů (lidé je tu venčí na volno).

Podhrabové desky použít nechci.

Čím byste ty mezery doporučili vyplnit?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, záleží co případně máte či kolik to má stát a jak vypadat.
Lze zatlouci starší plech. vlnovku, nebo udělat vzhlednou palisádu z kuláčů. Možností mnoho.

tm
hodnocení

1x
Pochopil jsem správně, že do toho nechcete moc investovat? Co to podsypat hlínou (pahorek pod plotem by snad ničemu nevadil), dřevěnou kulatinu, kameny...

kare
hodnocení

1x
Eternitové desky ze střechy, ty sežene zadarmo a dají se dobře řezat. *frajer*
A navíc v dnešní době strachu z eternitu od toho většina páníčků hystericky potáhne psa pryč :)

hodnocení

0x

Na takovou hloupost se musíte ptát? Dal bych tam cokoli, co se tam bude hodit, třeba i polomové dřevo z lesa, nebo bych ten terén upravil vhodným způsobem.

km
hodnocení

0x

rozumím dotazu, ale nerozumím, proč, když děláte nový plot, buď předem neupravíte terén, aby pletivo bylo v potřebné výšce a nebo nestavíte plot tak, aby kopíroval terén. svah s tím imho nijak nesouvisí. můžou s tím souviset snad jen častější a prudčí nerovnosti terénu.

moje rada: betonová podezdívka :-D

tt
hodnocení

Nelze to podsypat, je tam příliš velký sklon. A pod svahem je hned silnice. Cokoliv co bych tam nasypal se sesune dolů.
nestavíte plot tak, aby kopíroval terén
Ten terén je nerovnoměrný, vlní se jako na vlny moři. Svah má velký skon, je neschůdný. Je to nevyužitelná členitá část pozemku, který se k ničemu nehodí. Jsou tam jen vysazeny stromy, které drží svah.

pecenkav

Pokud tam je tak strmý svah, že se to ani nedá podsypat, tak pak se tam ani nedostanou psi, taky se tam neudrží.

0rion
hodnocení

0x
Podplotové fólie, plotové pásy, plastové obrubníky, plastové rohože, plastové ratanové pásy, plastové chovatelské pletivo...
0rion

Nebo tam vysaďte Dřišťál, pak tam neproleze ani kočka.

km

ovšem pozor na dodržení zákonné odstupové vzdálenosti, pokud se nedohodnete se sousedem :-D

0rion

Jj, ty mně Šeřík, já tobě Dřišťál :-D Lepší by ale byla nějaká šípková růže, ta by rychle prorostla k němu za plot a ořezávání šlahounů by si užil *smich*

hodnocení

0x

Zpravidla se plot staví na základ - zvlášť ve svahu. Cokoliv ošidíte, bude ošizené.

hodnocení

0x
Pokud to řešíte takto provizorně, tak jdte mohl rovnou pletivo osadit níž, s tím, že ho dole podle potřeby zakopete, ohnete, nebo zastřihnete.

hodnocení

0x

Já se chopil svářečky a ke spodní straně plotu svařil z odpadu z lisu (ocelové pásy cca 5x100x1000 mm s řadou prostřižených děr) desky cca 0,3-0,4x2 metry, přivařil ke sloupkům a bylo. Neprojde ani stádo divočáků. Akorát mě těch cca 100 metrů plotu stálo několik víkendů. Narozdíl od podhrabové desky má takový díl max. 20 kg.

0rion

Pokud něco podobného, tak spíš přidrátovat než vařit.

Na rovině skutečně drátováno - nejprve svisle ke sloupkům a pak vodorovně k pletivu. Ale ve svahu jsem vyrobil jeden svařenec asi přes tři pole a provázal tak problematické sloupky v místě, kde je nestabilní vrstva zeminy na zvětralém skalním podloží. Až to jednou sjede, pojede celý svah.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]