Nejste přihlášen/a.
Zdravím, při instalaci nových interiérových dveří do staré kovové zárubně mi jedny dveře nesedí. Drhnou o horní část futer a nejdou zavřít, chtěli by tak o 3mm dolu. Mezi podlahou a dveřmi je mezera dostatečná, cca 10mm. Na pantech podložky nejsou.
Nahoře je falc, tak se mi nechce řezat…
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Budu rád za každou radu.
Děkuji
Jsou to tyto:
baumax.cz/...
Nahoře je falc, tak se mi nechce řezat…
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Budu rád za každou radu.
Děkuji
Jsou to tyto:
baumax.cz/...
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
jir
0x
To je častý problém. Stará futra mohou být špatně zazděná, mohou být na koso, do vrtule a ještě mimo svislou rovinu, takže tam nový dveře nepůjdou bez úpravy. Taky může být mírně jiná rozteč pantů...
Takhle to mám i doma, všechny futra jak kdyby to tak montovali opilí, takže všechny dveře mají na různých místech různě ubraný materiál, aby nedrhly.
Možná (ale jen možná), by pomohlo zašroubování pantů na dveřích nestejně hluboko, aby dveře byly mírně nakřivo.
Teď jsem jedny dveře takto upravoval do křivých futer, dlátem jsem postupně ubíral ze dveří na drhnoucích místech, a mírně zkrátil panty na futrech, to ale to nebyly fungl nový dveře.
Takhle to mám i doma, všechny futra jak kdyby to tak montovali opilí, takže všechny dveře mají na různých místech různě ubraný materiál, aby nedrhly.
Možná (ale jen možná), by pomohlo zašroubování pantů na dveřích nestejně hluboko, aby dveře byly mírně nakřivo.
Teď jsem jedny dveře takto upravoval do křivých futer, dlátem jsem postupně ubíral ze dveří na drhnoucích místech, a mírně zkrátil panty na futrech, to ale to nebyly fungl nový dveře.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]