Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krádež pošty

Od: majda®

Jedna drbna z baráku mně krade poštu, vím to na 100 procent ale nemám důkaz. Jak zajistit důkaz, může mi někdo

poradit. Děkuji

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zacal by som listom, ktory si napiste sam a v obalke bude text : XY, prestan mi kradnut postu.

hodnocení

2x

Poslat si zásilku se Smart/Air Tagem ukrytým uvnitř něčeho. Odhalíte pak snadno, kde skončila...

hodnocení

1x

Já bych přemýšlel o tom vzít nějakou baterku a sirénu a pár drátů a zapojit to, že když do toho někdo něčím hrábne, tak začne siréna řvát na celý barák. A nainstalovat to do té schránky.

riva
hodnocení

0x

Ze schránky?

hodnocení

0x
Dát nad schranky kameru
hodnocení

Já bych dala kameru do schránky ale mám obavu že by i s poštou tu kameru ukradla. A nevím jestli by tu zlodějku kamera zabrala.

hodnocení

0x

Jedná se o společné prostory bytového domu? Pak si domluvte na společné schůzi s oprávněným požadavkem kamery. Bezpečnostní kamera s čipem pro takový bytový dům je dnes snad již i nutnost. A podle rozpočítání na byty snad nebude ani drahá. Ovšem jestli se nepletu, musí s tím souhlasit všichni obyvatelé.

hodnocení

0x

Krom zmíněných návrhů bych začal výměnou zámku na schránce. Obyč. zámek stojí do 200,-. Z vlastní zkušenosti v našem domě vím, že můj klíč od schránky pasuje ještě min do 1 schránky :) Tak pokud krade otevřením schránky, mohlo by to pomoci
Nebo si do schránky dejte vlastní dopis s nějakým hnusem nebo třeba svědícím práškem. Až ho otevře, bude mít památku :)

Jenže narafičit navrhovaný prášek, který by ublížil, to by mohlo být kvalifikováno jako trestný čin! Před léty byl souzen chatař, který na uvítanou zloději, který se do chaty vloupal, namontoval do chaty kuši. A zásah byl úspěšný...

To neriesi sparanie zahnutym drotom ...

Rizikovost oproti prostřelení nohy je diametrálně odlišná. Navíc, že si dopis do schránky dal sám a nebyl mu "poslán" někým jiným jemu, se bude prokazovat mnohem hůře než to, kdyby tam nastražil vystřelovací zařízení :) To by asi neobkecal. Dopis se sajrajtem úplně v pohodě

pro neznalé-s tou kuší-opakovaně-vícekrát mu tu chatu ničili a vykrádali-policie nic nevyšetřila-jelikož ten majitel byl hodně šikovný tak tam namontoval nástražný systém s kuší...zloděj zkončil na vozíku a pán platil jak mourovatý a myslím že i seděl...taková spravedlnost po česku...*zed*

hodnocení

Já jsem si myslela že někdo má stejný klíč. Tak mi známý dal nový zámek a to nepomohlo. Ona má nějaký šperhák, když

ho použije jde mi špatně můj klíč do zámku.

i

Tady jeden z odkazů na "chataře s kuší", kdy tento dostal pouze podmínku. Samostříl na chat/...
Samozřejmě to neberu jako dogma a vždy se bude posuzovat případ od případu a tudíž zejména zraňující/život ohrožující nástražné zařízení nedoporučuju. Současně si ale za svým návrhem hnusu do obálky stojím :)

mll

Jedině zkusit jiný systém zámku, ale vypáčit se dá každý. Jako že to někomu stojí za používání paklíče fakt nechápu.

Mě se někdy čistě omylem podařilo otevřít sousední schránku klíčem od kočárkárny, nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, takže si nepamatuju kterou, a bylo mi blbé to později znova zkoušet. Klíč od kočárkárny mají všichni (teda on je tam už asi třetí jiný). Já ale aspoň díky tomu věděl, z čeho nechat udělat schránkový klíč, který byl na nějakém atypickém profilu (ale tenhle běžný do něj šel).

Každopádně pokud je to tak, tak to už neni jenom takové normální kradení pošty, to je přímo vloupání. A nechápu, že to někomu za to stojí.

hodnocení

0x

Řešení včetně důkazu může být jednoduché. Napište kde bydlíte, stačí zatím jen obec, město. Ostatní později.

asd1
hodnocení

0x

GPS tracker a spolupráce s cajtama...

Předpokládám že hlavní cíl je dosáhnout potrestání porušení listovního tajemství.

= legální kamera se souhlasem = jenon to krást přestane, btw jen dokud tam ta kamera bude *smich*

mll
hodnocení

0x

Tohle řešila naše rodina dávno před revolucí. Soused buď poštu kradl nebo v ní aspoň listoval. Než to táta zjistil, divil se, proč nám noviny chodí tak okousané (to bylo od toho, jak to ze schránky vytahoval) a časopisy pozdějc než známému na druhém konci města. Schránky byly takové, že se do nich A4 nevejde (Rudé Právo mělo ještě o něco větší formát) a čouhá ven, což právě dává možnost to vytáhnout.

Naštěstí jsme měli a stále máme schránky kombinované s úložným prostorem, taže tehdy táta proboural přepážku a víceméně to bylo vyřešené (listonoška se musela naučit, že je to hluboká schránka a házet to tam celé).

Já jsem se to celé dozvěděl až o dost pozdějc, proč to máme probourané, jen si odmalička pamatuju, že to tak je a že to úplně odjakživa neni.

Jinak dneska v době, kdy poštou chodí možná SIPO a nějaké podobné tiskoviny (noviny a časopisy už nikdo nekupuje a když, jsou ve stánku dřív než ve schránce) si ani nedovedu představit, že by to někdo mohl krást. Tak možná prohlížet. Jo to si děláme legraci, když píšeme pozdrav příbuzným, že pohled obejde nejdřív celou vesnici.

Nikdy nepodcenujte dusevne chorych !

hodnocení

0x

Nechte si ukládat poštu do poštovní schránky na poště (Post Box). Není to zadarmo.

Už to je zadarmo, protože k 31. 12. 2025 pošta ukončila službu PostBox (P.O. Box), zamykatelnou přihrádku pro vyzvedávání zásilek na poště, a již nezřizuje nové.

Já nevím.

Tohle zrušili: PostBox

K 31. 12. 2025 Česká pošta ukončí poskytování služby PostBox. V současné době již není možné zřizovat nové PostBoxy. Pro vyzvednutí Vašich zásilek nabízíme alternativní službu Svozy a rozvozy poštovních zásilek, která je zpoplatněna dle Ceníku služeb ČP (pdf, 1MB). V případě dotazů ke službě Svozů a rozvozů se neváhejte obrátit na Kontaktní centrum České pošty (e-mail: smluvnizakaznik@c/..., tel: 211 123 211).

Ale

Tohle by mělo fungovat: P. O. BOX - zamyk/...

P. O. BOX (z angl. Post Office Box) je zamykatelná poštovní přihrádka umístěná na poště.

O pronájem P. O. BOXu může požádat právnická i fyzická osoba na kterékoliv poště, která je jimi vybavena.

Adresátům, kteří P. O. BOX užívají, slouží k osobnímu vyzvedávání zásilek na poště bez čekání a v libovolném čase otevírací doby pošty.

Do P. O. BOXu ukládá pošta zásilky, které mají v adrese uvedeno

jméno a příjmení adresáta nebo název firmy,

číslo P. O. BOXu,

PSČ pošty, na které je daný P. O. BOX umístěn – viz vzory.

Na základě dohody uživatele P. O. BOXu a pošty je možné nechat si dodávat prostřednictvím P. O. BOXu také zásilky se standardní poštovní adresou bydliště či sídla.

Jak si P. O. BOX zřídit

O pronájem P. O. BOXu můžete požádat na kterékoliv poště, která P. O. BOXy vlastní a disponuje volným P. O. BOXem. Stačí vyplnit tiskopis "Dohoda o pronájmu zamykatelné poštovní přihrádky na poště" .

Pokud si přejete do P. O. BOXu dostávat i zásilky se standardní adresou bydliště či sídla, vyplňte také formulář Žádost – op/... (pdf, 145kB).

Prostě ... P.O. Boxy byly bez náhrady zrušeny!

Co se nedoručování zásilek týče, kdysi v mezičase stěhování jsem využíval tzv. "výhradu donášky". Bylo to zdarma, neměl jsem žádnou schránku ale znamenalo to pravidelně chodit na poštu a ověřovat, zda tam mám nebo nemám zásilky. Nechávali je bokem v nějaké krabici. Ale je to už x let zpátky, tak nevím, zda tato služba ještě funguje.

Já jsem uvedl dva odkazy na dvě různé služby. Jedna byla zrušena (PostBox), druhá (P. O. BOX, zamykatelná poštovní přihrádka) podle pošty ne.

Tak jedině se obrátit na poštovního ombudsmana

Poštovní ombudsman

Poštovní ombudsman provádí nezávislé posouzení podnětů klientů, kteří nesouhlasí s konečným vyřízením své reklamace, stížnosti nebo dotazu. Jeho úkolem je ověřit, zda byl postup při vyřizování podnětu v souladu s platnými pravidly a standardy poskytovaných služeb.

Poštovní ombudsman posoudí vaši záležitost, pokud nejste spokojeni s konečným vyřízením vašeho podnětu.

Poštovní ombudsman: Bc. Radek Válek

-- --

Poštou
Poštovní ombudsman
Bc. Radek Válek
Poštovní přihrádka 99
225 99 Praha 025

E-mailem
ombudsman@cpost.cz

Odpověď obdržíte nejpozději do 60 dnů od doručení podání.

Telefonická podání nejsou možná.

lazenak
hodnocení

0x

Kdybys četl klasiky tak se nemusíš ptát na internetu:

cesky-jazyk.cz/...

0rion
hodnocení

0x

Já bych možná zkusil zlodějku vyděsit: Drahá zlodějko mé pošty, raději si jdi honem umýt ruce a dobře vyvětrej místnost. Obsahem dopisu, který právě čteš, je totiž velmi žravá breberka, která by ti mohla značně "zpříjemnit" zbytek života. Získal jsem ji od známé, která pracuje jako zdravotní sestra na infekčním oddělení místní nemocnice. Do příštího dopisu opět vložím nějaké nečekané překvapení, tak si ho určitě nezapomeň přečíst. *smich*

hodnocení

To bych mohla zkusit. Ale mně jde hlavně o to abych měla důkaz že mi krade poštu a ona všechnu poštu vrátila. Jde

i o důležíté dopisy a věci.

ja
20.03.26 09:59
hodnocení

0x

Hrůza...

hodnocení

0x

Ješzě jednou... kde bydlíš?

hodnocení

0x
Schránka po její návštěvě zůstává zamčená, nebo odemčená?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]