Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porouchaná pračka

Od: futra

Při ždímání pračka divně rachotila a po chvilce ždímání ustalo.oddělala jsem boční kryt a nasadila spadlý řemen.Pračka opět ždíme ,ale rachotí divně dál.Poradíte čím by to mohlo být, že by ložiska? Její 13 let AEG vrchem plněná.Mám ji nechat opravit nebo se to nevyplatí a máme koupit jinou? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Zkuste zakymácet bubnem-poznat vůli v ložiscích. Motory na řemen vydržely vesměs hodně, alespoň co znám. Otázkou i je, proč spadl řemen

hodnocení

0x

Na dálku diagnnózu nikdo nedělá.

Ale podle toho žýe spadl řemen, tak vypni pračku ze zásuvky, sundej řemen a zkus otáčet řemenicí (pozor na řemenici mohou být ostrá hrany, tak se neřízni).

Když při otáčení řemenicí a bubnem uslyšíš nějaké zvuky, tak jsou v háji ložiska a těsnění před ložisky.

Jestli jdou ložiska vyměnit a nebo je pračka "neopravitelná", to musí někdo vidět a posoudit.

rovelz
hodnocení

0x

Řemen padal u mého Whirpoolu když příruba bubnu s hřídelí degradovala (nějaká slitina, která se asi nemá ráda

s pracím práškem) a následně praskly nýty, kterými byla připevněna k bubnu. Výsledkem bylo viditelné "šmajdání"

řemenice, protože hřídel už nebyla kolmá k bubnu a následné padání řemene. Prověřte nýty na přírubě a případně

nahraďte nerezovými šrouby.

To není degradace, ale plánované omezení životnosti výrobku. Taky u mé wirpolky se tenkrat rozpadla přiruba. Na studniční vodě za 2roky a 2 měsíce. Nová přiruba ve výrobní ceně pár korun dodal výrobce v rámci prodloužené záruky. Práci servisu v 1/3 ceně nové pračky jsem platil já.
Závada se pozná podle plastových špon.

milanb
hodnocení

0x

Pokud pracka moc skace, pak budou pravdepodobne po konci zivotnosti tlumice. U nekterych pracek ma cenu to zkusit objednat a vymenit, ale bez blizsiho zkoumani nelze vyloucit i jina zavada.

futra
hodnocení

objednala jsem opraváře.

Tak to se připravte na pěknou sumičku peněz, které zaplatíte a pračku mít opravenou nebudete..

futra
hodnocení

Ložisko to nebylo.Jenom ,,vyšmajdané,, plastové kolo řemenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]