Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych si namontovat el. pohon vrat na parkovací místo u domu.
Bohužel jsem poměrně limitovaný.
Parkovací místo je přesně na jedno auto, takže nemohu otevírat vrata dovnitř.
Posuvná/skládací vrata jsou už finančně mimo moje možnosti.
Jediná možnost je otevírání ven. Ano vím, ideální to není, vytvářím překážku na komunikaci, což je špatně a nesu za to zodpovědnost. Naštěstí chodník není frekventovaný.
Chtěl bych eliminovat rizika poranění chodců dle možností. Což je maják a fotobuňky.
Problém je, že fotobuňky není kam umístit, když otevírám směrem ven.
Napadlo mě dát 2 párky přímo na vrata (červené šipky) s tím že když vrata do něčeho narazí měly by zastavit? Aspoň si to myslím.
Jak byste řešili mojí situaci?
Jak rychle vrata zastaví po přerušení infra paprsku ve fotobuňce?
Má vůbec význam to takto fotobuňky montovat?
Díky za názory.
Honza
5x
Raději si naspořte na jiné řešení. Na majáky nemůžete absolutně spoléhat a pořád je risk střetu s chodcem. I kdyby ta brána zareagovala na chodce, co se stane, zastaví se na místě, chodec do ní narazí a dál? Je to pořád vaše zodpovědnost. Do prostoru zahrady vlevo se nevejde posuvné křídlo?
Edit: Aha, už vidím, posuvné křídlo je nad vaše možnosti. Raději bych tedy zůstal u ručního pohonu, abyste vaše peníze, které nemáte, nemusel někomu platit jako bolestné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.