Nejste přihlášen/a.
mám na radiátoru hlavici Heimeier imi dx 6700-00.500. Potřebuji radiátor odpojit. Inbus klíčem jsem uzavřel ventil dole na odvodu z radiátoru a hlavici jsem nastavil na nejnižší stupeň, který je označen symbolem sněhové vločky a odpustil jsem vodu na uroveň ventilku na odvzdušnění. Po nějaké době hladina opět nastoupá a z ventilku lze znovu odpustit trošek vody. Jak je to možné? Mám podezřeni, že hlavice na symbolu vločky není zcela uzavřená, i dle návodu tak vytápína cca při 6 st. C. Jak ji zcela uzavřít? Děkuji.
2x
Odpověď od AI:
Chcete-li ventil s termostatickou hlavicí uzavřít úplně (například při malování nebo demontáži radiátoru), běžné otočení na "vločku" nestačí.
Použití uzavírací krytky ventilu: Toto je jediný 100% bezpečný způsob. Sundejte termostatickou hlavici (povolte matici nebo ji vycvakněte) a našroubujte místo ní plastovou nebo kovovou stavební krytku (často bývá součástí nového ventilu). Ta zatlačí na trn ventilu silou, kterou pružina v hlavici nevyvine.
Tedy pokud plastovoukrytku trnu nemáte, musíte si pomoci jinak, trn zatlačte nějakým udělátkem.
2x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.