Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava akrylátové vany

Od: tomas
Dobrý den,
chtěl bych se vás prosím zeptat. V plastové/akrylátové vaně mi z rantlu vany spadla žiletka na holení (lehká věc) a udělalo to na dně vany takový vryp viz. foto v příloze. Měl bych to nějak řešit a opravovat? Je to malinký, na délku max 1 cm, hloubku nevím, na pohled to není vidět jen při detailním zkoumáním zblízka pod bleskem.
Je to tam už takto měsíc a nijak se to nemění, lehká žiletka přece nemůže rozbít vanu ne? Voda při napouštění přes to nejspíš neteče, voda neuniká. Mám strach, abych nemusel kvůli tomu měnit vanu nebo je to jen kosmetika a nemusím to vůbec řešit?
Děkuji moc za uklidnění

Oprava akrylátové vany
Oprava akrylátové vany #2
Oprava akrylátové vany #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ja
hodnocení

2x
No, to je docela masakr. Určitě bych vanu vyboural a vyměnil za novou. Strachy bych jinak neusnul.
tomas
hodnocení

teď už chápu, že to byl asi blbý dotaz a Vaše ironie, ale v první chvíli mi to vyděsilo při představě bourání vany, výdajů atd. Pardon

hodnocení

1x
Já bych to nebrousil, jen se poškodí okolní povrch. Bude se v tom držet bordel, pokud vám do vadí, vyčistil bych to, vtlačil tam kapku opravného tmelu a plastovou stěrkou setřel, aby se pouze bez přesahu vyplnila samotná dírka,
tomas
hodnocení

Nevadí, není to skoro vidět. Mě šlo jen o to, aby to třeba nějak neprasklo a vana netekla. Pokud to v ničem nevadí a je to jen kosmetika, tak neřeším. Díky

hodnocení

0x
Na funkci to nebude mít vliv. To je jen kosmetická vada.
tomas
hodnocení

dobře, děkuji. Takže to nemusím nějak řešit a ani patlat nějakým opravným akrylátovým tmelem? Mě to nevadí, vidět to skoro není, jen hodně zblízka, ale jde mi o to, aby vana třeba díky tomu nějak nepraskla, netekla atd. Díky
Pokud by byl vryp ostrý, tak bych to opatrne zabrousil šmirglem. Aby vana tekla, to by vam tam muselo spadnout kladivo nebo květináč. Samozrejme jsou i opravné sady, ale ne na drobné poškození. heavenshop.cz/...
tomas
hodnocení

dobře, nechám to být a děkuji za uklidnění. Ostré to není, vůbec to v ničem nevadí, jen jsem měl strach, abych nemusel měnit vanu, to bych se asi nedoplatil (lépe by asi vyšla vanová akrylátová vložka na míru).
Děkuji

hodnocení

0x
Pokud tohle není trolení, je to blbá otázka.
tomas
hodnocení

není a pokud to tak vypadá, tak pardon. Hned jsem se vyděsil, že budu kvůli tomu muset měnit vanu, ale teď už jsem v klidu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]