Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byt po neplatičích

Od: zabicka1979* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.
před čtyřmi lety mi byla od města v dražbě postoupena pohledávka na byt po neplatičce, která udělala na bytě dluh 116.000kč, celková cena, kterou jsem zaplatila v dražbě byla 258.000kč a zhruba za půl roku jsem si tento byt od města odkoupila do osobního vlastnictví za 60.000kč.
Po té co jsem si tuto paní vyhledala abych jí sdělila, že po ní budu dluh 116.000kč vymáhal mi oznámila, že již proběhl mezi ní a městem soud, který ji udělil splácet dluh 116.000kč po 5000kč měsíčně, což se i na městě potvrdilo a každý měsíc mi tuto částku vyplácelo. Toto však trvalo zhruba půl roku, k dnešnímu datu mi bylo vyplaceno 33.000kč.Od té doby paní nic nesplácí,asi rok byla na nemocenské a po jejím skončení a doposud je na úřadu práce a pobírá pouze sociální dávky, bydlí u svého přítele a nemá žádný svůj majetek.
Můžete mi poradit co mám v téhle situaci dělat, stále mi dluží 83.000kč, což není zrovna malá částka. Má vůbec smysl tuto situaci řešit přes exekutora, když paní nic nemá

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

tak to u nás v Brně pokud se k tomu dostanete (obrovský zájem) zaplatíte dluh a ještě opravy( byt je stále obce) té platíte nájem. V podstatě jste převzal na sebe dluh neplatiče, který by obec stejně nijak nevymohla. Ještě jsem neslyšela, že by neplatič něco splácel a peníze dostal nový nájemník. Pokud dobře počítám máte byt v osobním vlastnictví za cca. 300 000. Kde jsou takto byty k mání? koupím ihned 2.

karina*
hodnocení

0x

zabicka1979, pokud proběhl soud mezi městem a neplatičkou o splácení dluhu, mělo by se nyní starat město, aby neplatička dluh splácela. Město ovšem nemusí mít velký zájem, vy jste mu pohledávku neplatičky již zaplatila. Zjistěte si na městě, jaký k tomu zaujmou postoj , projděte si znova svoje dražební a kupní smlouvya poté se poraďte s právníkem. I na soc. dávky (a pokud uhraje invalidní důchod) může být exekuce. Variantu, že by začala pracovat, si dovolím vyloučit.

I kdyby neplatička opravdu nic neměla a svůj další život měla promyšlený tak, že bude pobírat pouze soc.dávky , na vašem místě bych to nevzdávala. Sice se může zavázat, že dluh bude splácet nějakým minimem např. 120Kč/měs, což vás nevytrhne a dluh vám tím nikdy nesplatí, ale bude mít i ona do smrti závazek a v patách exekutory. Ti se nebudou ptát co je čí v domácnosti jejího přítele. A její bezstarostný život z dob jejího dluhu 116 tis. skončí. Karina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]