Nejste přihlášen/a.
3x
Záleží na tom, jaký je sklon střechy a co si obujete.
Pokrývači mají posuvný žebřík, který se položí na krytinu a zakotví za hřebenem.
viz " Střešní žebříky"
Pokrývačský žebřík může být i provazový.
3x
1x
Ano, chodí se po střeše a šroubují se plech k latím. Takže i Vy, klidně můžete lézt po střeše, nic se nestane.
Já jen, že pokud jde o vysoký objekt, je to práce ve výškách a pracovník by měl dodržovat příslušná bezpečnostní opatření.
Pokud je osoba pracující na žebříku chodidly ve výšce nad 5 m, musí být neprodleně jištěna proti pádu, například prostřednictvím osobních ochranných pracovních prostředků (OOPP). V případě, že se používají polohovací prostředky, je povoleno, aby kotvící bod byl na žebříku, ale za předpokladu, že bude řádně zajištěna jeho stabilita a jeho nosnost tomu bude odpovídat.
Milane, když to prošlápne tak mu koupíš novou tabuli?
Je to jak píše re4zone - šlapat se dá jen na některý místa, chce to měkký boty a opatrně. Hodně záleží jak je pokrývač tlustej, 100kg + na to už moc nemůže. Kdo se po tom neumí pohybovat, tak žebřík podložený mirelonem aby to nepoškrábal a chodit po něm (příp. i pokrývačská lávka po který se chodí vodorovně)
Shora by to mělo být vidět, ale je třeba vědět po čem koukat.. A problém tam bude i v pojistné folii (která evidentně nefunguje), takže ideál bude celý to přeložit - tabule i latě dolu, novou folii a zpět latě + tabule. Nějak to polepit moc dlouho nevydrží a je u toho riziko že za pár let shnije krov...
Když někdo je těžký, neumí chodit po takové střeše, může ji i poškodit.
Ale po takové střeše se dá chodit, jen se to musí umět, jako pokrývači. Ale tazateli je to stejně jedno.
0x
Takovou střechu mám a je velmi málo míst - možností zatékání. Určitě by se dalo odhadnout, kudy to teče - se shora. Nejčastější problémy jsou u komína a oken. Tabule mám nějakých 6 metrů dlouhé, takže pokud odšroubovat jednu část, jak zaznělo - vyjde to na dost velkou plochu
.. přesto se i toto dá, pokud je klempíř normální. Nechal jsem si měnit střešní okna za menší a oplechování dodatečné bylo bez zásadních potíží provedeno i na větším sklonu střechy - jen to potřebovalo dole lešení a na střechu zmíněné žebříky s háky.
Na garáži mám mírnější sklon, po plechu se chodí - v "ďolíku" u šroubků. Ale už jsem tam měl i experty, co lezli jak pitomí kde se dalo a plech je opravdu pomačkaný - nicméně promáčknutý plech neznamená, že by přes něj začalo zatékat.
Hodně často promáčknutí znamená že přestane těsnit šroub - těsnicí guma nedolehne. Šrouby jsou v dolíku, takže tam pak teče jak do kanálu, obzvlášť když to neni u hřebene ale někde dole...
¨v řadě šroubů - aby člověk šlapal do míst, kde je lať - šrouby by měly samozřejmě být na tom hrbu...
Naopak šrouby se dávaj do dolíku aby plech byl napevno přitažený k lati a těsnicí guma lehce vyboulená (aby měla přítlak). Na vršek vlny by tam musela být podložka, a šroub dlouhej aby skrz podložení dosáhl až do latě. Do vršku vlny se kotvil vlnitej eternit příp. "pravěkej" vlnitej plech ze silnýho plechu, moderní taškový plechy ze slabýho plechu se kotví v dolíku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.