Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se chodit po střeše z velkých plechů se vzhledem tašek?

Od: lulek
Dobrý den, koupil jsem podkrovní byt kam občas zatéká, nad bytem je šikmá střecha z takových těch velkých plechů, co vypadají jako tašky. Dá se po této střeše chodit, aniž by se poškodila? Byt je v záruce, ale dodavatelé chtěli rozbít strop z bytu a hledat příčinu zevnitř, což nechci a doufám, že to nebude nutné...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav
hodnocení

2x

Máš jenom dvě možnosti, buď je to nechat najít zespodu a jit po vodě až do místa závady a přitom se byt může sice omezeně ale přesto používat a nebo ti rozeberou celou střechu, protože zezhora se závada hledá blbě a dokud neudělají novou, tak tam nepůjde bydlet.

hodnocení

2x

Záleží na tom, jaký je sklon střechy a co si obujete.

Pokrývači mají posuvný žebřík, který se položí na krytinu a zakotví za hřebenem.

viz " Střešní žebříky"

Pokrývačský žebřík může být i provazový.

re4zon
hodnocení

2x
Loni mi takovou strechu delali. Chodit opatrne po vrskach vlny, slapat jen tam, kde jsou late, at vlnu neprohnete. A v necem mekkem, at se neznici povrchova uprava. Hlavne bacha na kaminky na botach. Tolik instrukce od cloveka, ktery to delal. Podle kvality prace bych hadal, ze vi, co a jak.

hodnocení

0x

Ano, chodí se po střeše a šroubují se plech k latím. Takže i Vy, klidně můžete lézt po střeše, nic se nestane.

Já jen, že pokud jde o vysoký objekt, je to práce ve výškách a pracovník by měl dodržovat příslušná bezpečnostní opatření.

Pokud je osoba pracující na žebříku chodidly ve výšce nad 5 m, musí být neprodleně jištěna proti pádu, například prostřednictvím osobních ochranných pracovních prostředků (OOPP). V případě, že se používají polohovací prostředky, je povoleno, aby kotvící bod byl na žebříku, ale za předpokladu, že bude řádně zajištěna jeho stabilita a jeho nosnost tomu bude odpovídat.

Dobrý komentář, ale nechtěl jste ho umístit pod svůj příspěvek?

Já nikdy klidně po střeše nechodím - vždycky dávám moc veliký pozor, neb je to riziko ...

km
hodnocení

0x

trochu mimo téma, píšete byt je v záruce, ale střecha patří k domu, nikoliv pouze k bytu, takže hradit opravu by měli všichni nájemníci a vám možná také uhradit tu dobu, co nebudete moci byt, nebo jeho část používat. spekuluji, nemám s tím zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]