Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit řasenku ze záclony?

Od: riky99* odpovědí: 2 změna:

Poraďte prosím jak vyčistit řasenku z bílé, mléčné záclony.Drží jak natištěná. Čerstvě nalíčená jsem šla zavřít okno a bylo to...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Našla jsem tuto radu: zdroj: darius.cz/... Třeba tam ještě něco objevíte. Zkuste roztok kyseliny citronové někde v místě, kde by to nebylo vidět, zda to nepůsobí na zácloně nějakou újmu. Teprve potom na řasenku. Sama zkušenost nemám. Ale i když jsem si štětečkem umazala halenku - šlo to vyprat. Asi nebyla tak kvalitní a voděodolná. ;)

barvy na vlasy, obočí a řasy - tyto barvy mají velmi rozdílné složení a
vlastnosti. Jejich odstraňování je často velmi obtížné, zvláště u
barevných textilií. V případě barevných textilií je možno požít 10%
roztok kyseliny citronové. Bílé textilie je možno bělit směsí 10%ního
peroxidu vodíku a 10%ní čpavkové vody za tepla, pak následuje
důkladné vypláchnutí vodou. Viz kosmetika.

hanher*
hodnocení

0x

Mohlo by to fungovat:

Já používám obyčejný dětský olejíček (Aviril) - navlhčím tampón vodou (ne moc), na ten mokrý flek nanesu kapku olejíčku (mám v nádobce se sprejem od jiného dětského olejíčku ) a odličuji. Obvykle mi stačí 2 tampóny na každé oko. A pokud nemám zrovna tunu řasenky a stínů druhý tampónek pouze navlhčím vodou. Dřív jsem používala různé speciální odličovače, ale tohle mi za ta léta nejvíc vyhovuje a taky je to nejlevnější řešení.

Jinak asi technický líh?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]