Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarezlé stavební kozy

Od: honza1673®

Ahoj všem,

mám staré stavební kozy, které minimálně 15 let stojí venku a působí na ně vliv počasí. Pokud si to někdo pamatuje, jedná se v podstatě o lešenářské trubky, které jsou vloženy do sebe a tímto způsobem lze regulovat výšku. Za tu dobu jsou samozřejmě zarezlé a nelze s nimi hnout. Zkusil jsem do prostoru mezi trubkami ( v podstatě žádný) nalít naftu jako za starých časů, ale nepomohlo to. Má někdo jiné řešení, čím trubky uvolnit?

Dík

Honza

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím,

Ten prostor mezi trubkami původně byl docela velký takže jak už napsal rádce předemnou kladivo a poklepat ze všech stran ,ale předtím bych použil opakovaně jakýkoli uvolnovač např. autoprofishop.cz/... .

hodnocení

3x

Ještě poradím, na to vytlučení trubky, dáte do trubky delší trubku, abyste nerozklepal hranu trubky u kozy.

hodnocení

Tak to mě nenapadlo, bral jsem to přes prkno. Díky

Honzíku, jedna až dvě rány a prkýnko se rozštípne.

hodnocení

Byla to fošna, držela, ale možná jsem to vzdal dřív než by se rozštípla.

dřevo zase trošku tlumí rázy. Viz, kdo zkusil palici se železnou násadou.

hodnocení

2x
Nahrát autogenem nebo propanbutanovým horákem a pořádně poklepat kladivem. Nahrival bych tu vnější trubku, klidně vícekrát.

bramburka
hodnocení

2x

Nemam to sice vyzkousene, ale jen nactene. Za pokus se nic neda, ne?
dumazahrada.cz/...

k2

Cola je na 2 do sebe zahnile trubky blbost.

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, nejprve to chtělo poklepat a až pak tam něco lít, teď to bude trvat déle. *hi*

bear
hodnocení

2x

Ty trubky koz mají poměrně velkou vůli. Neřekl bych zarezlé, ale zaseklé skrz kamínek, maltu, beton, atd...

hodnocení

Sice jsem se o tom nezmínil, ale na kladivo jsem nezapomněl. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]