Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Prosím není tu někdo kdo měnil nebo má zkušenost s výmě nou sklepních okének ve sklepě plastový za dřevěný.Zda mu plastová okénka které samozřejmě super těsni nezačali dělat problémy s vyšším rosením atd
Potřebuji vyměnit ve sklepě 5 oken starých dřevěných velmi v žalostném stavu a chci dát plastová.ve sklepě 5 místností stálá teplota asi 9° a vlhkost kolem 70%
Ta stará samozřejmě netěsnila už tak jak mají.V zimě zavřená v lete na vetračku.Nikde Žádný problém s plísni jen nekdy lehce na chvili orosená nepatrně dole.U těch plastových mám trochu strach abych si nezadělal na problémy. Ale myslím když se úplně nedomáčknou na fest a nechá se tam malinká škvírka že to bude vlastně stejný jako u těch starých ne těsnicích.
Kdo případně měnil děkuji za zkušenosti
2x
Je tam tepleji, nemám strach o zamrznutí vody jako dřív.
Ale to asi bude záviset na konkrétním domě, to se nedá paušalizovat.
Udělejte to.
A v zimě žádné pootevřené, to tam akorát bude zima.
Nedělejte to! Zřjmě se jedná o starší dům (soudě podle toho, ža tam jsou dřevěná okna), takže pokud neuděláte ve sklepě dokonalou izolaci, tak při absenci větrání během několika týdnů sklep zaroste plísní.
Já to chápu ale přece jak jsem zminoval když to okna nezavřu/neutáhnu na "krev" ani jsem to neměl v umyslu a nechám lehce otevřené se škvírkou tak jako jsou ta netěsná okna tak to bude uplně stejné a nemuže nic plesnivět.V létě a už i ted jsou vyklopená na větračku a přesně tak budou i ta plastová.
Něchci měnit ty okna z duvodu uzavřit sklep aby tam bylo teplo ale stará se opravdu rozpadají pod rukama a otevřít a zavřít je vždy horor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.