Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň(?) na horní straně okna

Od: vikos®

Ahoj rádcové,

byl jsem nedáno se známým na prohlídce bytu a krom jiného mě zaujalo prpvedení oken. Okna byla v minulosti vyměněná za plastová ale přijde mi, že okno bylo trochu menší než samotný otvor a řemeslníci to vyřešili přelepním folie nebo nějaké pásky a na to dali těsnící lištu. Ta ale už netěsní a na horní straně okna se asi tvoří plíseň - viz foto. Když jsem zkoušel lehce na pásku zatlačit, prohýbala se. Tipuju tak, že utěsnění bude nedostatečné a jen aby okno drželo.

Jak to opravit, aby se pláseň netvořila? Odstranit pásku a pořádně zapěnit a nahodit? Odstraňovat starou pěnu nebo můžu dát novou na starou? Jak to případně pak omítnout - dát lepidlo na pěnu a perlinku a na to štuk nebo jinak?

Ten problém s s plísní je zatím jen na 1 okně, nicméně ve druhé místnosti se lišta taky odchlipuje a tak je asi otázkou času, kdy bude problém i tam.

Děkuji

Plíseň(?) na horní straně okna
Plíseň(?) na horní straně okna #2
Plíseň(?) na horní straně okna #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]