Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení studené vody do kotle

Od: onla
Dobrý den mám doma kotel na tuhá paliva a řeším přívod studené vody do kotle jde mi dolů velká trubka s ventilem z ní jde vývod menší trubka s ventilem posléze je tam ventil připojen na termostat na trubce s horkou vodou a další ventil na malém okruhu ta malá trubka jde zpět do té velké trubky studené vody.. jde mi o zavření ventilů... Velká trubka studené je zavřená a ženu to přes malí okruh kde mám oba ventyli otevřené kotel jsi tak reguluje přívod studené sám ...mám to správné otevřené uzavřené?
Zapojení studené vody do kotle

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To jen přidaný čerpadlo na zpátečce u starý samotížky. Teď ti vodu honí v topení čerpadlo. Kdyby vypnuli silný elektrický proud, zavřeš ventil u čerpadla a otevřeš ventil na silný trubce pod čerpadlem. A pokud není na topení udělaná nějaká velká změna od původního provedení, měla by fungovat samotížka, bez čerpadla.

pecenkav
hodnocení

2x

Kotel si nic sám nereguluje, je to nějaký zmatený popis.

Je to původně udělaný na samotíž a je tam udělaný bajpás s oběhovým čerpadlem, pro případ, že by to samotíží nechtělo topit.

Máš to teď otevřený správně v případě, že při topení používáš to čerpadlo a že funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]