Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení studené vody do kotle

Od: onla
Dobrý den mám doma kotel na tuhá paliva a řeším přívod studené vody do kotle jde mi dolů velká trubka s ventilem z ní jde vývod menší trubka s ventilem posléze je tam ventil připojen na termostat na trubce s horkou vodou a další ventil na malém okruhu ta malá trubka jde zpět do té velké trubky studené vody.. jde mi o zavření ventilů... Velká trubka studené je zavřená a ženu to přes malí okruh kde mám oba ventyli otevřené kotel jsi tak reguluje přívod studené sám ...mám to správné otevřené uzavřené?
Zapojení studené vody do kotle

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav
hodnocení

3x

Kotel si nic sám nereguluje, je to nějaký zmatený popis.

Je to původně udělaný na samotíž a je tam udělaný bajpás s oběhovým čerpadlem, pro případ, že by to samotíží nechtělo topit.

Máš to teď otevřený správně v případě, že při topení používáš to čerpadlo a že funguje.

hodnocení

2x
To jen přidaný čerpadlo na zpátečce u starý samotížky. Teď ti vodu honí v topení čerpadlo. Kdyby vypnuli silný elektrický proud, zavřeš ventil u čerpadla a otevřeš ventil na silný trubce pod čerpadlem. A pokud není na topení udělaná nějaká velká změna od původního provedení, měla by fungovat samotížka, bez čerpadla.

tm
hodnocení

0x
Bože to je špína
bear

Chudák čerpadlo. Jak v udírně.

tm
Spíš jako by zrovna vstalo z popela... resp. někdo odhrabal popel okolo. A ten člověk vypadá, že má jen ponožky...

hodnocení

0x
Mívali jsme to zapojené stejně, 90 % času bylo čerpadlo vypnuté, jeho ventil zavřený, ten velký otevřený a běželo to v pohodě na samotíž. Jen když hodně mrzlo a bylo potřeba kotel pořádně roztopit, tak se to přeplo na okruh s čerpadlem.
zam

Jen bych dodal že při samotíži se ventil u čerpadla nemusí zavírat.Pokud není zaplé.(čerpadlo)

Ano, máte pravdu, už to pár let je, při přepnutí na čerpadlo jsem zavíral jen velký kuláč na samotíži, ventily u čerpadla slouží především k výměně čerpadla, aby se nemusela vypouštět voda.

hodnocení

0x
To máte uvnitř komína ne? Velká trubka je samotíž, malá s čerpadlem je nucený oběh. Máte trojcestný ventil? Do kotle by se neměla vracet úplně studená voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]