Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dneska jsem vymaloval (Primalexem) jednu stenu v novym byte (2 roky stara stavba) a behem schnuti se stena promenila skoro pred ocima, vypada ted jako poseta kraterama. Uz jsem v zivote vymaloval leccos a leccim, ale takovej efekt jsem nevidel nikdy. Je to docela pravidelny, skoro v cely plose, "kratery" jsou si hodne podobny, tak 1-2cm v prumeru. Jde o nejaky nedodrzeni technologickyho postupu pri stavbe? Ale jakyho? Vubec nic me nenapada. Stena vypada, ze bude potrebovat pretahnout sterkou a docela me desi, co teda ostatni steny v byte...
1x
Ty krátery vám vzal foťák i na té béžové. Takže už ta béžová je má. Ale jak odráží jinak světlo, tak tmavá šedá to líp přiznala.
Jen došlo ke zvíraznění toho, co tam už bylo předtím.
Neni tam ani seda, ani bezova, zed je a byla normalne bila (Primalex plus). Proste jen nasviceni LED z mobilu a nasledne foceni jinym mobilem zpusobi nesmyslny whitepoint, ale to je ted jedno. Na zdi to kazdopadne predtim nebylo, behem malovani jsem se po ni temer plazil kvuli nabytku za zady, vsiml bych si.
1x
já už se na malování svépomocí vykašlal-třeba chodbu se schodištěm v rodiném domě-se dvěma byty- balancovat na lešení l...a malovat jedno..podruhé protože pořád nějaké mapy a nakonec to po čase začlo praskat na stropě -tak si objednám firmu-přijedou vše pěkně oblepí folii a nestarám co je potřeba...udělají jednu vrstvu pěkně válečky ze země-žádné lešení-po sobě i uklidí -ono vlastně není ani co ..nemají to zapráskané jak po mě...chodba je oslnivě bílá ,bez nějakých šmouh či praskání-to samé i jak dělali i v bytech..ano není to zadarmo ale stojí to za to...
0x
špatně zatočená omítka...vždycky tohle jde vidět pouze pod bočním světlem...buď to nechat tak a zvyknout si...nebo přetáhnout sádrovou stěrkou nebo finišem a přebrousit...teď jsem se s něčím podobným jebal na bytě...přes zimu se to dělá nejlíp, protože je brzo tma a boční umělé světlo ukáže nejvíc...
Bear - Hm a zapni si kontrolu pravopisu! ZVÍRAZNIT! Citace:
Správné psaní není jen otázkou známek nebo školních diktátů, ale také vizitkou každého člověka v pracovním i osobním životě. Text plný chyb může působit neprofesionálně, ať už jde o e-mail, příspěvek na sociálních sítích nebo oficiální dokument. Proto má výuka pravopisu v českém školství dlouhodobě důležité místo.![]()
hujerml - Máte sice pravdu, ale já dám přednost dobré radě člověka, třeba nepříliš ovládajícího češtinu, před odpovědí vysokoškolsky vzdělanho rádce, který o problému slyšel někde v trafice
. Ten pravopis tady není zas až tak podstaný. Nehledě na to, že se občas splete každý (zvlášť když píše z mobilu) a náprava tady už není možná.
Magdon:![]()
Taky je rozdíl, jestli člověk hledá třeba právní rady, tam horší češtin může odpověď znevěrohodňovat, ale u praktických oborů, jako je zedničina, instalatérství, opravy aut a podobně, tam bezchybná spisovná čeština působí spíš podezřele. ![]()
Jsem rád, že tu lidé z těchto oborů jsou a rozhodně bych je neodrazoval od radění kvůli takovéto banalitě.
To by zde pak mohli zůstat radit jen lidé s dokonalým pravopisem, kteří by si ale vzájemně nikdy neporadili, jak vyčistit pitomej odpad v kuchyni.
0x
A kde je fotka za denního světla a z běžné vzdálenosti (třeba z metru)? Tohle se nedá pořádně posoudit.
doplněno 02.03.26 17:36:
Jestli je to na celé stěně, nebo na více stěnách, tak to byl třeba záměr.
Kdo by vedel, o co jde, mel by poznat prave z bocniho svetla. Na beznym osvetleni je to porad hrozne videt, jen neni moc rozpoznat ze jsou to pravidelny kolecka. Povrch byl vizualne perfektni, nez se namocil tim Primalexem, videl jsem tam jen jednu nebo dve mensi kapky od zedniku, co to malovali po stavbe. Jde o drahej byt v novostavbe, ne 100 let stary staveni, tak resim, jestli to jeste reklamovat, moje hlavni obava se tyka prave toho, ze to postihne vsechny steny. Zatim tu padlo ze by to byla spatne zatocena omitka, dava smysl, me to prislo jako by na to tehdy treba nekdo vychrst vodu, nez omitka uplne vyschla, coz by teoreticky zpusobilo ruznou konzistenci, ale to jsem na tenkym lede, hodne hadam...
pokud se jedná o drahý byt v novostavbě, tak reklamovat a nechat opravit...trvat si na svém..takové stěny musí být hladké jak dětská prdel a rovné jak když střelí...takhle i když je to zamalovaný to vidím, že to je jak když práská hada...takový reliéfy nebo strukturu může mít max tak betonová dekorační stěrka...nebo nějaká dekorační stěrka...ty se však dělají jen jako kousky nebo 1 stěna v bytě...ale ne komplet...tohle podle mě developer nebo prodejce neobhájí ničím...na tohle lepit tapetu tak bude to bude zmuchlaný jak pečící papír na pekáču
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.