Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podlahy

Od: tomasso2 odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

rad bych se poradil, budu rekonstruovat podlahu ve starem RD, nynejsi stav 20cm tramy ccaa 1m od sebe , z jejich spodni strany dreveny rost na SDK, mezi tramy vata, na tramech prkna. Mam predstavu prkna z tramu pryc, na tramy hranoly s rozestupem max 50 cm aby nedochazelo k prohybu, mezi tramy izolaci (krocejovou) a na tramky prkenou podlahu. Z ceho udelat prkenou podlahu, jake drevo, jake jsou asi ceny. Jedna se mi celkove a cca 25-30m2.

Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

prkenná podlaha pokud není vloženě požadovaná není potřeba. Pouvažujte o poměrně levných a značně pevných OSB deskách,které jsou podle mne pro tento účel ideální. cca 170kč/M2,tlošťky jsou od 10mm do až 25ti. Na takovýto povrch lze položitcokoli- lino, plovoučku, dřevěnou podlahu a pod.

jabraka*
hodnocení

0x

Každá prkenná podlaha je dražší až o desítky procent.Podle nejnovějších trendů se podlahy v patrech z důvodu maximálního potlačení kročejového hluku dělají masivní a celý korpus podlahy,slepený do jednoho panelu,který "plave" na Izolaci z minerální vlny.Trámy jsou nahoře kryty pruhem dřevovláknité desky(Hobra) a na nich pak deska ze sádrovláknitých desek Rigidur,slepených do jednoho panelu.Okolo stěn je celý podlahový systém oddělen nastříknutou pěnou,nebo pruhem 2-3 cm polystyrenu.

JABRAKA

pilka
hodnocení

0x

Já jsem rekonstruoval starou podlahu ve dvou místnostech. Podlaha byla propadlá a myslel jsem, že bude shnilá. Ukázalo se ale, že dřevo je v pořádku, jen staří "mistři" položili trámy na cihly a z těch cihel spadly. Podlaha byla z roku 1938, modřínová.

Neváhal jsem a udělal jsem to v novotě, ale úplně stejně jako to bylo. Trámy jsem teda ukotvil, použil jsem podlahové profily tl 20 a 28mm (dělal jsem rok po sobě). Naukupoval jsem u www.hausner.cz, což je v Koryčanech. Cena výborná, specializuje se na modřín.

Dřevo ze staré podlahy jsem si nechal a průběžně ho zpracovávám v domácí dílně. škoda že je to modřín, kdyby to byl javor, prodám ho jako luxusně vyschlý materiál houslařům :)

Podlaha vypadá skvěle, je teplá a je radost si na ni i sednout. Je to zajímavé, ale fakt to k tomu láká, běžně se stává, že si návštěvy mají tendenci sednout přímo na zem.

Má to i nevýhody: může se poškodit, poškrábat ,seschnout...výhoda ale je, že tyto vady opticky vůbec nevadí, protože k masívu nedokonalosti patří. Ani jsem nijak extra netmelil a použil jsem B-C kvalitu (on ten Hausner nemá bůhvíjak parádní ani to, co vydává za A).

Celkem pracné to je, ale zvládnout se to dá.

Určitě se vyplatí nechat dřevo nějaký čas ležet v prostředí, kde bude namontované, což ne každý může.

Klasická laminovaná plovoučka se dřevu nemůže přiblíit ani náznakem-osobní zkušenost. A to ani trvanlivostí.

Plovoučka masívní (tedy buď dýhovaná, nebo vrstvená) má něco do sebe, je ale dost drahá.

Když budou dotazy, rád se rozepíšu podrobněji...

hodnocení

0x

tomáši, jestliže dáte kročejovou izolaci " mezi tramy izolaci (krocejovou) a na tramky prkenou podlahu"

tak je to k ničemu, páč hluk a vibrace se budou šířit právě po "na tramky prkenou podlahu"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]