Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rad bych se poradil, budu rekonstruovat podlahu ve starem RD, nynejsi stav 20cm tramy ccaa 1m od sebe , z jejich spodni strany dreveny rost na SDK, mezi tramy vata, na tramech prkna. Mam predstavu prkna z tramu pryc, na tramy hranoly s rozestupem max 50 cm aby nedochazelo k prohybu, mezi tramy izolaci (krocejovou) a na tramky prkenou podlahu. Z ceho udelat prkenou podlahu, jake drevo, jake jsou asi ceny. Jedna se mi celkove a cca 25-30m2.
Dekuji
Každá prkenná podlaha je dražší až o desítky procent.Podle nejnovějších trendů se podlahy v patrech z důvodu maximálního potlačení kročejového hluku dělají masivní a celý korpus podlahy,slepený do jednoho panelu,který "plave" na Izolaci z minerální vlny.Trámy jsou nahoře kryty pruhem dřevovláknité desky(Hobra) a na nich pak deska ze sádrovláknitých desek Rigidur,slepených do jednoho panelu.Okolo stěn je celý podlahový systém oddělen nastříknutou pěnou,nebo pruhem 2-3 cm polystyrenu.
JABRAKA
Já jsem rekonstruoval starou podlahu ve dvou místnostech. Podlaha byla propadlá a myslel jsem, že bude shnilá. Ukázalo se ale, že dřevo je v pořádku, jen staří "mistři" položili trámy na cihly a z těch cihel spadly. Podlaha byla z roku 1938, modřínová.
Neváhal jsem a udělal jsem to v novotě, ale úplně stejně jako to bylo. Trámy jsem teda ukotvil, použil jsem podlahové profily tl 20 a 28mm (dělal jsem rok po sobě). Naukupoval jsem u www.hausner.cz, což je v Koryčanech. Cena výborná, specializuje se na modřín.
Dřevo ze staré podlahy jsem si nechal a průběžně ho zpracovávám v domácí dílně. škoda že je to modřín, kdyby to byl javor, prodám ho jako luxusně vyschlý materiál houslařům
Podlaha vypadá skvěle, je teplá a je radost si na ni i sednout. Je to zajímavé, ale fakt to k tomu láká, běžně se stává, že si návštěvy mají tendenci sednout přímo na zem.
Má to i nevýhody: může se poškodit, poškrábat ,seschnout...výhoda ale je, že tyto vady opticky vůbec nevadí, protože k masívu nedokonalosti patří. Ani jsem nijak extra netmelil a použil jsem B-C kvalitu (on ten Hausner nemá bůhvíjak parádní ani to, co vydává za A).
Celkem pracné to je, ale zvládnout se to dá.
Určitě se vyplatí nechat dřevo nějaký čas ležet v prostředí, kde bude namontované, což ne každý může.
Klasická laminovaná plovoučka se dřevu nemůže přiblíit ani náznakem-osobní zkušenost. A to ani trvanlivostí.
Plovoučka masívní (tedy buď dýhovaná, nebo vrstvená) má něco do sebe, je ale dost drahá.
Když budou dotazy, rád se rozepíšu podrobněji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.