Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup na Ali

Od: alesek

Chtěl bych si na Alíku objednat kšiltovku. Ještě jsem tam nic nikdy neobjednával, mohl by mi někdo poradit jak postupovat, aby mi čepice byla doručena na adresu, nejlépe dobírkou řidiči, zda to jde. Děkuji za rady.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rk22
hodnocení

4x

Na AliExpress se dobírkou nedá platit. Nejlépe je tam platit kartou což je bezpečné. Já tam nakupuji už několik let a s platbami kartou jsem tam nikdy neměl problém. Zásilky z AliExpress doručuje Česká pošta a už nějakou dobu jejích Balíkovna. Doporučuji nebát se toho a jít do toho. Pokud zboží je doručené poškozené nebo není doručené vůbec tak je možné to reklamovat podáním sporu a peníze celou částku nebo její část vrátí zpět.

alesek
hodnocení

Kartu jasně mám, zeptám se ja ko debil- jak se to v tomto případě dělá. Díky.

filuta
Musite se nejdriv zaregistrovat, pak nakupujete podobne jako v jinych obchodech, zbozi date do kosiku a date zaplatit, zadate udaje sve karty a hotovo
zam

Jako v obchodě.Řidič sebou vozí čtečku karet.Je to v pohodě.

zam- nevím, jestli jste se spletl nebo uvádíte v omyl tazatele schválně. Na Alíkovy lze platit jen kartou a to rovnou při koupi. Pokud nezaplatíte, nic Vám nepošlou.

rk22

ajvn: "Na Alíkovy lze platit jen kartou a to rovnou při koupi." Není to pravda. Mají tam na výběr platbu kartou, Google Pay, PayPal, PayU a nějaká Klarna. Podle mne je ale nejlepší a nejjednodušší platba kartou.

Rk22 a jaký je rozdíl mezi těmi možnostmi co jsem napsal? Všechno je to karta a PayPal či Gpay je jednodušší v tom, že se nemusí opisovat číslo karty.

hodnocení

2x
Na alíkovi platíte předem. Zboží mi chodí domů nejčastěji Balíkovnou domů. Respektive chodívalo, v Balíkovně se asi rozhodli šetřit a místo doručení domů začali cca od listopadu 2025 "z technických důvodů" balíky házet na jednu hromadu na poštu v blízkém městečku, která zavírá tak brzy, že ji z práce nestíhám. Takže musím z práce utéct dřív a vystát si na poště frontu s dalšími nadávajícími aliexpressníky. Tím pro mě Alík skončil, to je účinnější odpuzovadlo, jak od lolobiny roku EU plánovaný poplatek z malých zásilek.
U nás mám po několika letech, kdy jezdil většinou jediný pošťák, dobrou zkušenost s doručováním domů, byl moc fajn, volal předem a ani když tam nikdo nebyl, neměl problém to po domluvě schovat někam na zahradu :) Poslední dobou bohužel někdy jezdí jiný a ten asi technické důvody využívá rád a místo balíků doručuje jen smsky ...
jendad

My to máme přesně naopak .

Ráno sms , že v cca 11 h bude u nás balík. V tuto dobu samozřejmě nikdo není doma . Tedy zvoní doma a nic , tak volá co s tím a já mu řeknu , at to nechá na poště . Pošta má otevřeno do 18h , takže pohoda.

Je to bizár , ale on někdo je ráno doma? Možná tak duchodci -:)

Já mám na dveřích velkou schránku spešl na balíčky, napřed párkrát volali, potom už to roky automaticky házeli do schránky. To bylo ok.
rk22

tomkk: Mne zásilky z AliExpress vozí domů už delší dobu Balikovna. Posledni dobou ale chce doručovatel podepsát převzetí zásilky. Dříve zásilky z AliExpress byly bez podpisu. Pokud nejsi doma v době doručování zásilky tak se nediv, že ti ji nechají na poště k vyzvednuti.

Ne, balíkovna mi balíčky z cz eshopů doručuje bez problémů, ale ty z alíka automaticky hází na poštu bez pokusu o dodání. Pokud se balík dodat pokusí a neuspějí, posílají jinou zprávu. Není to problém předání, nic podepsat nechtějí ani na poště, jen řeknu číslo, oni řeknou mé jméno, já řeknu ano a tím to končí. Opakovaně jsem si stěžoval, vždy se jen omluvili připravenou omluvou, na poště mi tvrdí, že mají vysokou nemocnost řidičů a podobné bláboly. Osobně si myslím, že problém je v tom, že mají s alíkem delší dobu podepsanou smlouvu (to jsem někde dohledal), ale už je nyní pro ně ekonomicky nevýhodná, tak si takto snižují náklady. Ono je jistě mnohem levnější 100 balíků vysypat na poště, než na vesnici objíždět 100 baráků, to je práce pro jedno aždvě auta na celou směnu. U cz eshopů by to vedlo k tomu, že by tuto dopravu mnozí zákazníci přestali používat, ale u Allíka se s tím nedá nic dělat.
rk22

tomkk: Mne Česká pošta nebo jejích Balíkovna doručuje zásilky z AliExpress bez problémů a to až domů. Je to asi o tom jaké kde zaměstnávají doručovatele. Pokud někde zaměstnávají nějaké nesolídní doručovatelé kteří svoji práci odflákavají a ulehčuji si ji tím, že některé zásilky nechávají na poště k vyzvednutí tak se není pak čemu divit. Za těch několik let co občas nakupuji na AliExpress se mi pouze jednou kdysi stalo, že mi zásilku nechali na poště k vyzvednutí a to pouze proto, že jsem nebyl v době doručování doma.

@jendad: ... a co třeba odpolední nebo noční směna. Ti snad mohou být ráno doma, nebo?

lll
hodnocení

1x
Z alíku nakupuju vcelku běžně, zaplatím jednorázovou virtuální kartou Partners, která se ihned po platbě zruší (pro jistotu), kdysi měli dobrý úrok, teď už používám jen tu kartu.
Balíček přijde obvykle za 8-10dní, pošťák/zásilkovák doveze až domů a předá do ruky. Mezitím chodí maily kde zásilka zrovna je/co opustila/kam dorazila.
Všechno vždy došlo, nepoškozené, nevykradené.
Kupuju ale technické věci, kvalitu/nekvalitu zjišťuju čtením recenzí, u oblečení bych čekal spíš zklamání.

hodnocení

0x
Z Alíku většinou vozí řidiči, takže bych neviděl problém.
ttt

no ja myslim, ze spise piloti. (vetsinou je letecka doprava)

rk22

ttt: A tebe poštu a zásilky vozi letadlem až domů? Do Evropy se to samozřejmě z Číny vozí letecky a pak se to dále rozváží autama. Nebo snad myslíš, že Česká pošta má letadla a zásilky rozváží letadlama od domu k domu?

tak na adresu mu letadlo těžko přiletí. Navíc většina zboží je v evropském skladu, většinou je napsáno Polsko a zboží dojde do tří dnů buďto z Polska nebo Německa. A opravdu to nepovede na adresu letadlo, ale z depa zcela určitě řidič.
rk22

stir: Máš pravdu až na ty evropské sklady. Podle mých zkušenosti většina zboží je doručována přímo z Číny a do Česka k adresátovi je to doručené do 2 - 3 týdnů. Zboží s doručením z evropských skladů na AliExpress až tolik není a jedná se většinou o zboží dražší. Nějaké drobnosti zasílají přímo z Číny. Loni v listopadu jsem měl objednávku ze skladu ve Španělsku a čekal jsem na její doručení téměř 3 týdny.

Je to možné. Já kupoval nabíjecí třífázový kabel za 115usd a byla tam možnost Polsko nebo přímo Čína, ale z Číny by to trvalo dlouho a nejspíš by se to prodražilo na celnici. Když už, tak vždy hledám zboží z evropských skladů. Tady byli Polsko, ale nakonec to došlo z Frankfurtu. Objednáno ve čtvrtek v noci a v pondělí odpoledne už byl doma.Jinak na drobností už je lepší Temu, sice minimální nákup za 220kc ale zboží do týdne doma ( většinou to dávají do boxů blízko bydliště)
rk22

stir: Na Temu jsem, už několikrát zvažoval něco nakoupit, ale prozatím jsem tam ještě nic nekoupil. Připadá mi to tam většinou dražší než na AliExpress a také i trochu méně přehledné.

alesek

Tak jsem objednal, platbu při dodání kurýrem kartou. Dnes dovezl balíček, vyndal krabičku na placení kartou, zaplatil jsem, bylo to okolo 400Kč, takže bez pinu. Čepice je skvělá. Takže dopředu se nic platit nemusí.

fff

Že ty nás tady Trollíš Alešku, já v košíku AliExpressu žádnou platební metodu dobírky u mě nemám...

Co ostatní?

Ps: může to být taky ovlivněno tím, co všechno mám v košíku, já tam mám desítky položek, Ale nezdá se mi že by něco takového bylo možné

rk22

alesek: Mohl by jsi nám tu popsat a vysvětlit jak jsi na AliExpress zadal tu dobírku? Nepleteš si to s nějakým jiným obchodem? Čepice z AliExpress za okolo 400 Kč to musí být asi nějaká super čepice. Mohl by jsi nám tu dát na ni odkaz?

fff: Já za celou dobu (několik let) co občas nakupuji na AliExpress jsem se ještě nikdy nesetkal s tím, že by mi byla nabízená na výběr i platba dobírkou.

To bude nějakej přeprodejni e-shop jako u dálničních známek, co má nahoře obrázek jako aliexpress a sídlo na Bahamách:)

Tak dobírka na Alíkovi je nesmysl, tazatel zřejmě nakupoval na Temu, tam to podle AI jde, vlastní zkušenost ale nemám.

ff

Nebo allegro, taky od A...

... že by měl Alešek Alzheimera?

hodnocení

0x

Nikde jsem nenašel info, že by alík v ČR COD umožňoval, ale zato jsem asi našel tu kšiltovku *smich*.

Nákup na Ali

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]