Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup na Ali

Od: alesek

Chtěl bych si na Alíku objednat kšiltovku. Ještě jsem tam nic nikdy neobjednával, mohl by mi někdo poradit jak postupovat, aby mi čepice byla doručena na adresu, nejlépe dobírkou řidiči, zda to jde. Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Z Alíku většinou vozí řidiči, takže bych neviděl problém.
ttt

no ja myslim, ze spise piloti. (vetsinou je letecka doprava)

rk22

ttt: A tebe poštu a zásilky vozi letadlem až domů? Do Evropy se to samozřejmě z Číny vozí letecky a pak se to dále rozváží autama. Nebo snad myslíš, že Česká pošta má letadla a zásilky rozváží letadlama od domu k domu?

rk22
hodnocení

0x

Na AliExpress se dobírkou nedá platit. Nejlépe je tam platit kartou což je bezpečné. Já tam nakupuji už několik let a s platbami kartou jsem tam nikdy neměl problém. Zásilky z AliExpress doručuje Česká pošta a už nějakou dobu jejích Balíkovna. Doporučuji nebát se toho a jít do toho. Pokud zboží je doručené poškozené nebo není doručené vůbec tak je možné to reklamovat podáním sporu a peníze celou částku nebo její část vrátí zpět.

alesek
hodnocení

Kartu jasně mám, zeptám se ja ko debil- jak se to v tomto případě dělá. Díky.

zam

Jako v obchodě.Řidič sebou vozí čtečku karet.Je to v pohodě.

hodnocení

0x
Na alíkovi platíte předem. Zboží mi chodí domů nejčastěji Balíkovnou domů. Respektive chodívalo, v Balíkovně se asi rozhodli šetřit a místo doručení domů začali cca od listopadu 2025 "z technických důvodů" balíky házet na jednu hromadu na poštu v blízkém městečku, která zavírá tak brzy, že ji z práce nestíhám. Takže musím z práce utéct dřív a vystát si na poště frontu s dalšími nadávajícími aliexpressníky. Tím pro mě Alík skončil, to je účinnější odpuzovadlo, jak od lolobiny roku EU plánovaný poplatek z malých zásilek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]