Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Míchání malty/betonu na zemi

Od: jana222®

Dobrý den potřebuji trochu opravit zdivo ve sklepě.Není toho málo ani moc ale času na to mám dost nikam se nespěchá...Písek mám,vápno mám,cement mám.Ale nemám míchačku ani míchadlo.Dá se to míchat na zemi? Natáhnout silnou plachtu a míchat lopatou?Někde jsem viděl že to někdo kdysi dělal.Nebo blbost a dřina?

Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

2x
Spíš než plachtu, tak starý lino, jinak se to protrhne. A spíš než lino, tak kolečko (nebo jak se tomu u vás říká) a míchat motykou nebo hráběma...

asd1
hodnocení

0x

Běžná věc, lopatou na plechu příp. lino. Plachta se shrnuje = tu ne.

km
hodnocení

0x

buď po staru jak píšete (ale to bych nechtěl) a nebo do kafasu nebo do kolečka a k tomu v hodný nástroj, dobře se to asi dělá motykou

hodnocení

Tak super díky všem.

Lino mám. Kolečko do sklepa tahat nebudu písek tam dle potřeby nanosím.

A další otázka vápno tu mám klasické pytlované ale je tu už asi 15 let v garaži asi i trochu přemrzlo.To už asi používat nemám že?Koupit lepší nové. A tu omítku na vlhkou spodní část zdiva co je opadané jen písek a vápno že?

diky

host

Staré vápno do malty ne, jinak zkazíte maltu, veškerý do ní použitý materiál, i váš čas a práci. Ani na vybílení sklepa, to by se vám pak loupalo a byla by s tím spousta práce na odstranění. Možná tak na zahradu.

asd1

15 let starý v pytli.. tak to už dávno neni vápno ale znova vápenec ;)

trtr
Jj, poházet po zahradě proti mechu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]