Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový turbo kotel MoraTop

Od: lll
Nevěděl byste někdo, kde najít dofukovací ventilek na expanzní nádobě v plynovém turbo kotli MoraTop Meteor Plus 18KT?
Nemám kotel moc po ruce, ale co jsem předběžně koukal, ta expanzka je placatá vzadu u stěny, její připojení odspodu hadičkou na okruh teplé vody je vidět zespodu neodkrytovaného kotle, a ventilek na dofukování podle obrázku náhradní expanzky je někde naproti, tudíž někde nahoře. Abych moc netápal a nerozebíral zbytečně, nevěděl byste někdo, kudy je nejsnadnější přístup pro dofouknutí té expanzky?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
U Mory konkrétně nevím, ale u starého atmo Vaillantu byl ventilek zeshora na expanzce za kouřovodem.
lll
hodnocení

Aha. Kouknu až tam budu.

hodnocení

0x
Mám sice Thermonu, ale podle popisu má úplně stejné uspořádání. Ventilek je tam přístupný shora bez nutnosti demontáže krytu.
lll
hodnocení

Shora? Tam není žádný kryt? Shora díra do kotle? Možná za tou rourou, je to dost vysoko, nikdy jsem tam nedohlédl.
Jinak nahoru na kotel se dá něco postavit, nějaký kryt tam bude.
Asi v pondělí se k tomu kotli dostanu.
Kotel je zakrytovaný, expanzka je jakoby až za ním a v té části už horní kryt není. Na fotce je vidět modrý ventilek. A ano, už jsem tam hodně dlouho nelezl *smich*
Plynový turbo kotel MoraTop
Takhle to bylo i u Vaillantu, jen kolem kouřovodu nebyl žádný plech, jen samotný odkrytý přerušovač tahu.
lll
hodnocení

Super, kucí, moc děkuju za fotky a rady, snad to bude podobné, už se těším na pondělí.
lll
hodnocení

Přesně jak píšete, ventilek je přístupný bez demontáže, mrkl jsem tam narychlo zrcátkem, a ventilek je nahoře, totožně jak na fotce.
Děkuju moc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]