Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač ETA - reklamace Datart

Od: mimonjika
Dobrý den, chci se zeptat jak je reálně řešitelná tahle situace? K Vánocům přítel koupil jako dárek vysavač eta. Bohužel ani ne za dva měsíce to začalo blbnout. Nedetekovalo to žádný předměty, najíždělo to do nás. Pak se zas vysavač neustále točil na jednom místě nebo prostě na jednom metru max (jeste si stěžoval ze to tam pal klouže :D ). Přítel i říkal že to má nějaký to jedno kolečko divný. A když jsme to dali reklamovat, tak samozřejmě napsali že to vyřešili opravou (Tentokrát si u nás dali pozor, protože už se nám stalo, že nestihli opravit notebook v té lhůtě na reklamaci, co jsme taky reklamovali a museli nám vrátit peníze). Jenže mě teď zajímá jestli je nějak řešitelná situace toho, že jsem to dostala jako dárek, ani ne za dva měsíce to začalo takhle blbnout a jako proste nechci ho uz úplně nazpět když se v něm už něco dělalo…(Nevím jako jak to vysvětlit, ale je to jako když člověk koupí bouraný opravený auto,joo je to sice opravený ale už je prostě bouraný :D ). Teď nám ten opravený vysavač budou vracet s tím, že ještě na nej furt máme záruku, takže kdyby něco, tak ho samozřejmě půjdem znova reklamovat, ale proste se obávám do budoucna. Až záruka dvouletá klasická skončí tak nebudu mít žádnou jistotu, a doopravdy po dvou měsících kdy to začalo takhle blbnout nevěřím tomu ze by to drželo pak bez poruchy…. Nevím jak to jako víc vysvětlit, prostě třeba ten notebook nám opravovali v prodloužené záruce kterou jsme měli připlacenou a prostě tam jsem počítala s tím, že ho opraví a právě naopak jsem ho chtěla zpět i opraveny (zvyk a tak) protože už jsem ho měla asi 3 nebo 4 roky, ale tady to u toho vysavače mě prostě štve že to takhle hned za dva měsíce odchází….. Přijde mi to jako relativně velká investice, nebylo to úplně nejlevější….. Tak jenom jestli nevíte jak to třeba řešit, jestli jste neřešili něco podobné, a jeslti to vůbec řešitelné je :/// Na všechny levnější věci co tam pořizujeme. máme bleskovou výměnu a na dost věcí kde to nejde, máme prodlouženou záruku ale zrovna na ten vysavač si myslím že to máme doopravdy jenom na dva roky
Vysavač ETA - reklamace Datart

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Po jediné opravě, jen z důvodu nedobrého pocitu a proto, že to byl "dárek"od smlouvy odstoupit nemůžete.
asociace-sos.cz/...

lll
hodnocení

0x
Mám pocit že jste hned na začátku mohli požadovat místo opravy výměnu za nový kus, ale pokud už to opravili, je to passé.

Pozadovat mozu, co len chcu, o sposobe vybavenia reklamacie rozhoduje predajca, nie zakaznik.

mimonjika

Děkuji za odpověď,tak to nevím upřímně, vím že tam byla lhůta několik dní na vrácení nevhodného dárku (jak je vždy okolo Vánoc snad vusde) ale to je samozřejmě na nepoužité zboží. A byla to snad jen dva tydny, takže to bysme stejně nepokryli. Tak už asi s tím nic neuděláme, dekuji

jm
Zákazník může preferovat způsob řešení, prodejce/servis rozhodnou

0rion
hodnocení

0x

Já na vašem místě bych na to nahlížel úplně opačně. Řekl bych si, že je fajn, že když už se vyskytla závada, tak se objevila hned na začátku a stroj mám nyní od technika nejen opraven, ale zkontrolován a možná i seřízen, takže je o něco menší pravděpodobnost, že se tam něco podělá.

hodnocení

0x

Myslím, že to moc prožíváte. Prostě byla vadná součástka, vada se brzy projevila a součástka byla odborně vyměněna za novou, originální, bez vady. Tím je vysavač opět v 100% stavu. Srovnávat to s nabouraným autem je nesmysl.

mll
hodnocení

0x

To jste nezažila dobu, kdy přístroje šly do opravny rovnou. Pamatuju televizi, nepamatuju cívkový magnetofon (ovšem táta vyprávěl). Pamatuju videomagnetofon, ten strávil snad půl roku po servisech. Nedivim se tátovi, že značku Toshiba od té doby nemohl vidět.

Pak běžel 6 let bez závad. A pak zase nějaká vada (dost vážná, nějaký procesor), kterou opravili. A pak přišla doba, kdy se už neopravovalo, takže po dalších 5 letech se koupil nový. Táta holt tehdy prošvihnul tu 14 denní lhůtu protože furt nevěděl jestli je video vadné nebo s tím neumí (tehdy byla 14 denní lhůta ve které když se vyskytla závada měla se za neopravitelnou a byl nárok na vrácení peněz nebo výměnu, nevím kdy to přestalo platit, ale už to dávno neplatí).

Dneska se opravuje leda v záruce. A kolikrát ani to ne. Ani nevím, kde bych dneska hledal opraváře. Dřív byly ovčasné opravy poměrně běžné.

0rion

Pokud se vám na výrobku projeví závada do 14 dnů, nezbavuje vás to práva odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14 dnů. Akorát je vhodné upozornit, že výrobek má závadu (platí při koupi na dálku - e-shop).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]