Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabídka ČEZu na pravidelnou kontrolu kotle a spalinové cesty

Od: ciza
Dnes mi telefonovala pani z ČEZu s nabídkou služby ČEZ SERVIS VYTÁPĚNÍ kde součástí této služby by měla být zdarma pravidelná kontrola plynového kotle a spalinové cesty. Tuto nabídku mi pak zaslala i e-mailem který zde přikládám jako přílohu. Docela dost mne na to namlouvala tak jako by z toho měla nějakou provizi za každého zákazníká kterého k tomu přesvědčí. Mluvila mi že je je to pouze pro zákazníky s větší spotřebou plynu a měl bych se rozhodnout rychle, protože tato nabídka je časově omezená a platí pouze 2 dny tj. do zítra. Příliš nemám rád nabídky čehokoliv kde je hodně krátký čas na rozmyslenou. Zajímá mne jestli jste někdo kdo jste u ČEZu s plynem podobnou nebo stejnou nabídku nedostali a co si o tom myslíte. Není to nějaká bouda na lidí od ČEZu? Asi před týdnem nebo dvěma jsem stejnou nabídku od ČEZu dostal dopisem poštou, ale nějak jsem na to nereagoval a příliš se tím nezajímal. Informace o této službě by měly být zde. Já bych to ale měl mít zdarma až do prosince 2028.
doplněno 19.02.26 11:14:

Bohužel vidím, že tato poradna neumí zobrazit mnou vložený PDF soubor. *cert*

ČEZ.pdf 240.51 kB

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Servis dělají jen na některých značkách kotlů . pokud máte "rodinného servisáka" , nedoporučuju , za mě zkušeností málo ale špatné

ciza
hodnocení

nunici: Kotel mám BAXI a ten mi pani z ČEZu mluvila, že je to dobře známá značka a u nich by to nebyl problém. V rodině servisáka na plynové kotle žádného nemám. Mám ale jednoho známého servisáka který mi chodí dělat kontroly toho kotle a případně by mi byl ochoten dělat i opravy pokud by bylo třeba. Ten můj kotel BAXI je asi 4 roky starý a proto prozatím ještě na něm nebylo třeba nic opravovat. Ty jsi už tu službu ČEZ SERVIS VYTÁPĚNÍ používal a máš s ní nějaké zkušenosti (jaké?)? Jediné co by mne k tomu lákalo je že ty kontroly kotle a drobné opravy bych snad měl mít zdarma, ale měněné součástky bych si už asi bohužel musel platit.

3 roky jsem chodil na servis po "servisu" "provedeném" pracovníkem ČEZ. Kotel Immergas. Spalovací komoru ani výměník nečistili, navíc se jim podařili kotel slušně řečeno zneprovoznit. U kotlů starších 10 let servis odmítli

ano mohu potvrdit přesně ty samé zkušenosti jako nunici též dělám plynoservis a vždy žasnu nad drzostí těchto rádoby servisů několik let takto chodily ke kamarádce mé švagrové a po jejich servisu vždy kotel přestal záhy fungovat a navíc mají spekulativně uvedeno kontrola spalinové cesty pozor na to kontrola nerovná se revize a tudíž ji nenahrazuje i když se ve spalinové cestě plynového spotřebiče nemá prakticky co stát

trtr
No ono se vždy něco k výměně najde, aby byl řádný "vývar".
ciza
hodnocení

Já si myslím, že je to do značné míry na solídnosti každého servisáka. Některý to možná jen tak odflákne aby se neřeklo, že s tím kotlem nic neudělal a jiný to udělá poctivě tak jak by se to mělo dělat a bude jedno jestli je od ČEZu nebo ne. ČEZ ty servisáky na plynové kotle bude mít buď svoje vlastní nebo spíše jiné nasmlouvané kteři pro nich pracuji a to po celé republice a ne každý z nich asi bude dostatečně solídní co tu práci odvádí tak jak by se mělo. Každý proto může mít s těmi servisáky od ČEZu trochu jiné zkusenosti. Zítra mi má ta paní z ČEZu ještě telefonovat ohledně té nabídky a asi to odmítnu a zklamu ji.

hodnocení

1x

Odpověz si sama: co do prosince 2028 ty uděláš ostatním zadarmo?

Ty časově limitované výhodné nabídky jsou vždy podezřelé.

On ten servisák bude fungovat tak, že udělá základní prohlídku a pak ti řekne, že musíš vyměnit to a to a ještě tamto. Cena bude několik tisíc.

Oni dodavatelé energií se právě takovými nabídkami snaží získat další peníze. Takže než si tu službu objednáš, tak si musíš přečíst veškeré dokumenty k této nabídce. Tam se dozvíš přesné informace a co znamená "zadarmo".

ciza
hodnocení

"Odpověz si sama: co do prosince 2028 ty uděláš ostatním zadarmo?" To by ses možná divil co všechno jsou někteří lidi ochotní udělat zadarmo. Já jsem letos nabízel zdarma jablka ze zahrady, ale bohužel nikdo neměl zájem a tak to většinou šlo zdarma popelářům na odvoz, když jsem loni v listopadu zapadnul s autem do sněhu a nemohl jsem odtamtud vyjet tak jsem požádal souseda a ten mne odtamtud autem na laně vytáhnul a nechtěl za to nic i když jsem mu peníze nabízel. Takových příkladů bych mohl vypsat celou řadu.

vili
hodnocení

1x
Když si přečtete podmínky, tak za 249 měsíčně, tedy za více než 3 tisíce ročně získáte každý rok revizi kotle a spalinové cesty, a k tomu 1x ročně můžete nárokovat telefonickou konzultaci o poruše kotle a cestu a práci 2 hodiny nějakého smluvního opraváře. Čas opravy vyšší než 2 hodiny platíte pak spoluúčast 1000 korun, vždy platíte díl, který se opravuje. Navíc vám může být řečeno, že kotel je již starý a tedy se opravit nevyplatí. A u nových kotlů v záruce se také toto pojištění na opravu nevztahuje, tam se počítá s opravou v rámci záruky.
Já osobně bych do toho nešel. Mám dlouholetého opraváře, u kterého mám také telefonickou konzultaci zdarma, což je logické, když mu musím popsat, co vlastně požaduji. Díly sežene i na staré kotle, práci mi fakturuje sice relativně vysokou hodinovou sazbou, ale za ty roky u mě byl na opravu jen 2x.
Navíc, nechali jsme si že zvědavosti před časem zpracovat nabídku ČEZu na ten jejich výhodný kotel, a náš opravář se té nabídce vyloženě vysmál, prý by to udělal komplet o více než šestinu levněji, což je v této cenové kategorii relativně vysoká částka. Měl by navíc podle mého názoru motivaci k nám dál co nejrychleji přijet v případě problému.
ciza
hodnocení

vili: "za 249 měsíčně, tedy za více než 3 tisíce ročně" Ty reaguješ na něco co jsi asi pořádně nečetl. Psal jsem, že "součástí této služby by měla být zdarma pravidelná kontrola plynového kotle a spalinové cesty" ... "Já bych to ale měl mít zdarma až do prosince 2028." což je bez těch měsíčních poplatků. Měla by u toho být zdarma kontrola kotle a spalinových cest a drobné opravy, ale výměnu součástek bYch si už musel platit. Mám také dlouholetého servisáka na plynové kotle který mi chodí dělat kontroly a případně provexde opravy. Současný kotel mám asi 4 roky starý a prozatím žádnou opravu nepotřeboval.

vili
Omlouvám se za mou snahu vám pomoci radou. Z vašeho dotazu totiž NEVYPLÝVÁ, že služba je zdarma. Zdarma je standardně v rámci služby přesně to, co je napsáno ve smluvních podmínkách. Tedy kontrola kotle a spalinové cesty plus jakési pojištění na jednu opravu kotle za rok s určitými podmínkami. Já jsem psal tak, jak jsem vycházel z běžných informací, tedy že ty služby ZDARMA jsou součástí PŘEDPLATNÉHO za standardní cenu, což je za měsíční poplatek 249 Kč, což bylo nabídnuto mně, a mně se to nezdá výhodné.
Pokud už tedy chcete někomu vyčítat, že neumí pochopit váš psaný text, naučte se formulovat dotaz tak, aby byl zřejmý. Tedy například, že vám byl nabídnut produkt bez poplatku. Pokud tuto informaci máte v tom PDF, co mi nejde stejně jako vám otevřít, tak sorry, ale jasnovidectví ještě nejsem schopen.
Možná pak nebudete dotčený tupostí jiných.
vili
Pokud by tedy to vše zdarma nebylo definované ve vaší poslední větě. To bych samozřejmě špatně pochopil já. Ovšem mně tehdy nabídli stejný produkt, sjednání na nějakou lhůtu, což jsem si ve vašem textu vyložil tím prosincem 2028. Ovšem stále se rozlišuje v mém případě zdarma služby v předplatném za peníze. Jestli to máte jinak, tak to vemte. Ušetříte za kominíka a opravy u nich dělat nemusíte.
ja
Nikdo vám zadarmo nic nedá, každý chce z "výhoné nabídky" profitovat. Určitě za tím budou nějaké poplatky, či závazky.

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, hlavně v klidu - nabídka je to "standardní" ceníková, tudíž i za týden či dva bude platná. To omezení času je tam jako pojistka kampaně, ale pravda působí to nátlakově. Pozor jen na obecnou lhůtu danou OP stávajícího dodavatele (většinou 3 měsíce při neurčité smlouvě či 20 dní při fixu)!
Osobně bych si za servis kotle nepřiplácel a byl bych věrný svému servisákovi a kominíkovi. Mám vyzkoušeno, že po změně se začal kotel více kazit a peníze jen létali. Možná náhoda, možná ne. *hi*

hodnocení

1x

Tuto službu si už několik let platím. Vyjde mě to sice cca stejně jako technik, kterého jsem měla dřív, ale nemusím ho shánět.

Ten člověk, který v okolí dělal servis, bydlel tak 20 - 30 km daleko. Normálně se mu nedalo dovolat. A když už jsem se dovolala, tak jsem musela čekat na jeho další zakázky naším směrem (aby později naúčtoval každému zvlášť cesťák, netajil se tím). Měl období, kdy nepracoval, měl období, kdy toho měl moc - to pak nebyl dosažitelný. Nakonec jsem zjistila, že (vlastně logicky) servis dělal jen na nových a zánovních kotlích, kde vlastně neměl žádný nebo jen minimální problém. Asi 2 - 3 roky po sobě jserm ho prostě nedokázala sehnat. A nikdy jsem ho neviděla projít/prohlížet, vyčistit a změřit to, co dělá ten servisák nyní.

Vlastně nevím, jestli by teď už nevyšel o něco dráž, než ten od ČEZu - přece jen ty ceny šly všude nahoru.

Jo a vloni mi kotel přestal ohřívat teplou vodu v bojleru, ohlásila jsem ČEZu a pán druhý den přijel (hm, ohlášeno bylo v pátek odpoledne, přijel v sobotu a nic jsem neplatila).

ciza
hodnocení

Placení této služby od ČEZu mi přijde trochu drahé, ale pokud to nabízí zdarma bez těch měsíčních poplatků tak to může být pro některé lidi možná zajímavé. Já jsem měl už 20 let starý kotel a poslední roky byll už dost hodně poruchový a známý servisák který mi ho chodil opravovat mi ho už opravovat nechtěl a ani jiní servisáci mi ho také odmítali opravovat. Bylo to i trochu nákladné pořád platit za ty opravy. Poslední porucha byla spálené čerpadlo které by bylo třeba vyměnít. Nakonec jsem se rozhodnul ho vyměnit za nový. Našel jsem si jednoho co montuje plynové kotle a ten mi nový kotel namontoval docela rychle a né až tak draze jak mi to nabízeli jiní a navíc tak jak jsem to chtěl tj. s vývodem spalin rovnou ven přes zeď bez komína. Všichni ostatní montéři plynových kotlů mi to nabízeli namontovat s vývodem spalin pouze do komína což by u mne bylo dost hodně komplikované. Nakonec mi ten nový kotel po namontování přišel zapojit a udělat revizi můj známý revizák a vůbec neměl žádné námitky kvůli tomu vývodu spalin ven přes zeď bez komína. Nyní když už mám asi 4 roky kotel nový a prozatím mi funguje dobře a bezporuchově tak snad mi bezporuchově bude fungovat ještě i nějaké další roky. Tu službu od čezu bych asi příliš nevyužil kromě těch každoročních prochlídek.

No levné to není, když se to spočte za rok. Kotel mám od r. 2008, takže má už taky něco za sebou.

Je to o tom, že když si člověk dá nový kotel, měl by vybírat i podle toho, zda má po ruce dobrý servis. A já ho tenkrát měla. Jenomže ten pán se obtěžoval dojet, když byl kotel zánovní. Později už jsem ho prostě nedohnala. Kotel se porouchá častěji v zimě a to mají napilno, je to ještě horší. Taky mi odešlo čerpadlo a trvalo 2 dny, než jsem sehnala opraváře (ten "můj" se nedal sehnat). A další 2 dny sháněl to čerpadlo. Chodila jsem se ohřát k sousedom. Když si vzpomenu, kolik jsem každý rok protelefonovala času a peněz, je to teď lepší. A upřímně: jsem ráda i za to, že mi prohlídku připomenou, nabídnou výběr z několika termínů. A mám v tom i tu pohotovost.

Pravda je, že už jsem taky přemýšlela, jestli se nezkusit domluvit s pánem, co ho posílá ČEZ, napřímo. Jenže s případnou poruchou by to mohlo být i dražší.

A nepochybuji o tom, že z toho paní, co vám volala, má provizi. A pravdu mají ti, co píšou, že to není omezená akce, budou tu službu nabízet v nějaké podobě stále. Prostě to tak funguje.

ciza
hodnocení

Je to asi o tom, že někdo je možná ochotný předplácet si každý měsíc trochu předraženě servis a prohlídky kotle a to pouze proto aby měl klid, že kdykoliv bude potřebovat opravu tak mu ji ČEZ v krátké době zajistí. U staršího kotle už je třeba počítat s větší a častější poruchovosti. Ta služba od ČEZu se ale nevztahuje na každou opravu zdarma a na náhradní díly a proto kromě těch měsíčních poplatků je třeba i za některé opravy i něco doplácet čímž se to ještě více prodraží. Pokud ti odešlo čerpadlo tak to předpokládám, že jsi za nové a možná i něco za jeho výměnu musela doplatit. Ono je dobré zvážit jestli starý a poruchový kotel na který je třeba často investovat peníze do oprav radějí nenechat vyměnit za nový u kterého je předpoklad, že několik let bude bezporuchově fungovat a nebude tak třeba utrácet peníze za jeho opravy.

ciza
hodnocení

V tom e-mailu který jsem tu vložil jako soubor PDF a který bohužel nejde zobrazit je toto:

Postaráme se o pravidelnou kontrolu kotle a spalinové cesty

Dobrý den, pane Xxxxx,

jsme rádi, že přemýšlíte o tom, jak se nejlépe starat o Váš kotel Baxi na adrese Xxxxxx XXXX, XXX XX Xxxxxxx a zajistit si bezpečné a spolehlivé vytápění své domácnosti.

Na základě naší telefonické domluvy Vám zasíláme nabídku a shrnutí informací o službě ČEZ SERVIS VYTÁPĚNÍ.

To nejdůležitější o službě ČEZ SERVIS VYTÁPĚNÍ

Součástí služby je pravidelná roční kontrola kotle a spalinové cestya opravy zařízení v případě poruchy.

Po sjednání služby vždy následuje nejprve pravidelná kontrola, abychom zjistili stav Vašeho zařízení. Případné opravy zařízení Vám zajistíme až po této první kontrole.

V rámci oprav můžete za rok čerpat až 5 000 Kč z fondu oprav(nevztahuje se na použité náhradní díly a spoluúčast).

Kontroly i opravy provádějí ověření a certifikovaní profesionálové.

Pro Vás zdarmado prosince 2028. Běžná cena služby 249 Kč měsíčně, tzn. 2 988 Kč ročně (vč. DPH).

Veškeré další podrobnosti o službě naleznete v přiložených dokumentech.

Pokud si přejete uzavřít smlouvu, odpovězte na SMS, kterou jsme Vám zaslali, nebo přejděte do MŮJ ČEZ a potvrďte sjednání smlouvy.

4 důvody, proč si sjednat kontrolu kotle od ČEZ
Vše v jeden den
Ve stejný den provede technik kontrolu kotle i spalinové cesty.

Archivace dokladů
Všechny doklady u nás máte kdykoli k dispozici v MŮJ ČEZ.

Termíny za Vás hlídáme my
Každý rok se včas připomeneme s termínem kontroly.

Oprava zařízení
V případě poruchy zařízení pro Vás zajistíme jeho opravu.

Všechny informace o službě ČEZ SERVIS VYTÁPĚNÍ včetně odpovědí na nejčastější dotazy najdete na webu.

E-mail nikomu nepřeposílejte. Dotyčný by tak získal přístup k Vašim údajům.

S pozdravem

ČEZ Prodej, a.s

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]