Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapající propan butanová láhev

Od: milis®

Používám propanbutanovou láhev s hořákem na lepenku. Ted mi asi už týden občas ukápne mastná tekutina smrdící po plynu.Vím, že je v láhvi také tekutá složka. Proč se mi ,ale dostala až k hořáku?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pozdravujem,

neviem odkiaľ máte uvedenú fľašu, ale toto môže vzniknúť keď fľaša nie je v stojatej polohe a je tam veľký odber ďalšia vec vo fľaši je mnôžstvo tekutiny, ktorá tam nemá čo robiť a je to veľmi nebezpečné odporúčam fľašu vymeniť u dodávateľa - reklamovať. A posledná možnosť, keď je fľaša preplnená, ale to sa stáva pri nelegálnom plnení napr. na pumpe.

Prajem pekný večer.

Ján

0rion
hodnocení

0x

Jediné tekuté složky v tlakové nádobě jsou propan s butanem, nic jiného by tam být nemělo. Zkuste tu odkapávající kapalinu prozkoumat, já tipuju, že je to voda, ovšem ta by v láhvi určitě být neměla.

Prepáčte ale voda vo fľaši môže byť ako kondenzát...

0rion

A odkud a jak se tam dostane?

Je to jednoduché pri plnení obsahuje plyn aj vlhosť - vodu, ktorá sa po viacnásobnom plnení usádzaje v spodnej časti, ale toto nemusí byť tento prípad.

0rion

OK, děkuji za informaci.

hodnocení

0x
Butan je pod -0,5°C kapalinou.
0rion

Butan ano, ale nikoliv směs butanu v propanem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]