Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím zdejší o radu
Dělám rozvody topení v mědi řeším ,,obejiti” přes vedlejší potrubí všude jsem šel cestou vrchem. Teď kvůli výšce budoucí podlahy by pro mě bylo nejjednodušší jít cestou dolu viz fotografie. Je to nějaký zásadní problém funkční? Je to na na potrubí na přívodu.
Moc děkuji za vysvětlení rady za vše díky moc.
Dělám rozvody topení v mědi řeším ,,obejiti” přes vedlejší potrubí všude jsem šel cestou vrchem. Teď kvůli výšce budoucí podlahy by pro mě bylo nejjednodušší jít cestou dolu viz fotografie. Je to nějaký zásadní problém funkční? Je to na na potrubí na přívodu.
Moc děkuji za vysvětlení rady za vše díky moc.
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
clas®
2x
miso®
0x
Nie je to žiadny veľký problém. Odvzdušnenie drobných výškových rozdielov zvládnete pustením čerpdla striedavo na maximálne otáčky / minimálne otáčky / odstavením a postupným otváraním / zatváraním jednotlivých vetiev. Niektoré čerpadlá majú aj špeciálny program pre odvzdušnenie, kedy cvičí s prietokom priamo ich riadiaca jednotka.
Pre ďaľšie zmenšenie svetlej výšky je možné použiť 45° oblúk alebo trubku naohýbať. Zmenšíte tým aj miestne tlakové straty.
A do podlahy, predovšetkým pri zaliatí betónom, je asi lepšie lisovať ako letovať cínom. Prinajmenšom aspoň nezanedbajte prípravu, tavidlo aj tlakovú skúšku. Pred zavetónovaním trubky VRÁTANE fitiniek dokonale zabaľte do pružnej izolácie, nech v nej môžu dilatovat bez dotyku s betónom. Ak tam príde vata a záklop, tak by som z toho obavu nemal. Dbajte na to, aby trubky neboli “nosné” (nech sa o ne neopiera podlaha) a stále nech môžu dilatovať.
Pre ďaľšie zmenšenie svetlej výšky je možné použiť 45° oblúk alebo trubku naohýbať. Zmenšíte tým aj miestne tlakové straty.
A do podlahy, predovšetkým pri zaliatí betónom, je asi lepšie lisovať ako letovať cínom. Prinajmenšom aspoň nezanedbajte prípravu, tavidlo aj tlakovú skúšku. Pred zavetónovaním trubky VRÁTANE fitiniek dokonale zabaľte do pružnej izolácie, nech v nej môžu dilatovat bez dotyku s betónom. Ak tam príde vata a záklop, tak by som z toho obavu nemal. Dbajte na to, aby trubky neboli “nosné” (nech sa o ne neopiera podlaha) a stále nech môžu dilatovať.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]