Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler kape

Od: dohnivak

Dobrý den, mám dotaz ohledně bojleru, kamarádce kape bojler nad vanou, ne z prostředka, ale z nějaké hadičky. Právě se mě ptala, zda je to v pořádku, bojler mají krátce asi 2 měsíce, já mám to samé v přízemí, ale nic nekape, děkuji za případnou odpověd,d

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Z toho chaotickeho popisu tazko uhadnut, co sa deje. Najskor normalny stav a je to hadicka na pretlakovom ventile.

dohnivak
hodnocení

děkuji vám za odpověd,d

dohnivak
hodnocení

děkuji za odpověd,d

bear
hodnocení

0x

Při ohřevu studené vody na teplou voda v zásobníku zvětšuje svůj objem.

Ten se někomu cpe do expanzky a nebo odkapává pojistným ventilem do odpadu či přímo do vany.

Kdyby toto nebylo zajištěno, tak se tlakem roztrhne a udělá pohromu.

Vyfo´tte ten svůj, jak má zapojené trubky, když píšete, že nekape.

hodnocení

0x
Vás taky stopro kape, musí. Asi to máte svedené rovnou do odpadu, tak o tom nevíte.
No, nemusí kapat. Pokud má u bojleru expanzku, tak ta se o to postará.

asd1
hodnocení

0x

Normální to je pokud funguje zpětná klapka, u boileru není expanzka a jde o odkap z pojistného ventilu při ohřevu vody (zvětšení objemu = stoupne tlak = PV to odpouští), zároveň objem odkapanýho odpovídá množství ohřívané vody/ rozdílu teplot.

Ostatní případy normální nejsou.

dohnivak
hodnocení

díky za odpověd, to bude ono,d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]