Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych poradit. Nechal jsem si udělalt nový vrt, ale byl stále špinavý, když už se skoro vyčistil a já koupil 5 mikronový filtr, který zachytí zbytek písku, Zjistil jsem, že mi teče z bojleru žlutá voda, ale jenom teplá. Bojler je z Dražic a mám ho cca 4 měsíce z toho asi 2 měsíce teprve zapojený. Když si pustím studenou vodu tak je v pohodě, ale když jí ohřeju v rychlovarce je taktéž žlutá. Dá se stím něco dělat?Příští týden mám napojovat myčku a nerad bych jí odrovnal.Děkuji za odpovědi Láďa
Žlutá voda vypadá buď na rez, nebo nějakou netěsnost v zemi.
Na myčku bych tuto vodu prozatím v žádném případě nepřipojoval, počkal bych si na nápravu.
A co znamená fráze "když už se skoro vyčistil"?, znamená to, že ještě špinavý je?
Celá přípojka je nová?
Fráze je skoro vyčištěná znamená, že už tři měsíce čerpám a stále teče i mikro písek, když tam nedám jiný filtr než 56 mironový. Přípojka na votu je zcela nová a úmělá. Jsem z toho úplně neštěstnej jelikož mě ta studna stála 21tisíc a ted nevím co z toho.
Ne ne přípojky jsem kontroloval cca 4x a nikde žádná netěsnost. Spíše jak jsme se schodli s pánem, který mi také odpovídal tak to bude špatně vyvrtaná studna.
Cena bohužel nic neznamená pokud se týká kvality vody. Máte od zhotovitele platný atest na pitnou vodu z akreditované laboratoře? Řekl bych, že asi ne a navíc pokud se ve vodě z právě zhotoveného vrtu objevuje písek a podobné nečistoty, pak se jedná o nekvalitní práci, kterou lze úspěšně reklamovat. Záleží však na znění smlouvy mezi Vámi a zhotovitelem.
Máte pravdu a zítra zavolám již po třetí nejmenovanému zprostředkovateli, který mi dělal studnu. Už dvakrát mi říkal, abych zkrátil potrubí ve vrtu. Zkracoval jsem a zkracovavl a přišel jsem o celých 5 metrů potrubí je to fakt k vzteku, když vám tohle udělá firma, ale nejhorší je, že na první pohled nic nepoznáte no. Až zavolám tak vám dám vědět co a jak.
Ne ne firma mi udělala vrt a kamarád vodař mi to zapojil a já jsem si pak sám uřízl těch pět metrů trubky a dal jsem všechno zase do původního stavu
Jsem téhož názoru a zítra zavolám tomu maníkovi co mi dělal studnu a bude asi hádka, ale já jsem v klidu a tak se snad dohodneme jinak nevím jak to řešit jedině soudně to by bylo, ale na dlouhé lokte
Takže předpokládám máte na vrt stavební povolení společně se souhlasem vodoprávního úřadu a hydrogeologickým projektem? Pokud se ale jedná o černou stavbu, tak i tím můžete pohrozit firmě, která vrt dělala - nejednalo -li se o partu zahraničních studnařů pracujících bez povolení.
zavolám, zavolám - jak psal @cyril máš černé na bílém, že voda je pitná? Pokud se zbarvuje zahřátím tak může a také nemusí být závadna, cosi reaguje, nejsem chemik.
Až budeš mít v ruce analýzu vody z vrtu,tak můžeš řešit problém.Pokud voda obsahuje rozpustné soli dvojmocného železa,při ohřátí se oxidují na trojmocné a srážejí se.Takových případů je hodně,hlavně v místech,kde se v minulosti železné rudy těžily.V okolí Prahy je takových zdrojů vody hodně.Od Nučic až ke Kladnu.Také v severních Čechách a Krušných horách.Řešení je pouze v iontoměničové stanici.Rozhodně firma,která studnu vrtala,vinu nenese.
JABRAKA
Jemný písek ve vrtu je běžná záležitost.U kamaráda vrtali studnu do 28 m.Vrt končil v pískovcové vodonosné vrstvě,ta neustále uvolňovala kal.Čištění vrtu prováděla firma foukáním vzduchu kompresorem do trouby,která vrt vyztužovala.Výsledkem více jak dvouhodinového profukování byl proud kalné vody odhadem 5 l/sec.Postupně se čistil,vrtači prohlašovali,že píseček do měsíce zmizí.Ten filtr asi je nutností.
Tu myčku od zrzavého kalu by měl ošetřit Calgon.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.