Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náplň do filtrace Aquawool

Od: ludva®

Dobrý den. Máte někdo zkušenost s náplní do bazénové filtrace místo písku - Aquawool? Začíná to pro mne být těžká záležitost - ten 25kg písek, ale moc tomuto "vynálezu" nedůvěřuji. Díky za info - Ludva

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nemám s nimi zkušenost ve velkè pískové filtraci, protože během období, kdy jsem se o to dost zajímal, jsme přešli z bazénu na příjemnější vyhřívanou vířivku. Je zjevné, že to funguje. Prakticky ale nevyužijete proplach (tedy je možné mít i jednodušší konstrukci filtru), je nutné je poměrně často prát v pračce, nejlépe v síťovaném pytlíku na zip. Já si na tyto kuličky předělal i původně papírový filtr ve vířivce. Aby dobře filtrovaly, musel jsem je docela natěsnat, ne jen volně uložit.
Snad je tu někdo, kdo je má ve velkém bazénu.
Na velký bazén to není.Na ty menší je to dobré,ale přesně jak píšete - musí se to hodně často prát v pračce. Jinak to pak celé rychle zelená.
Jistě bude jako u jiného filtru záležet na zátěži, tedy je-li bazén na slunci, jak moc se do něj natahá biošpína, jaký je poměr velikosti bazénu a filtru, jak se používá chemie, popř. UV, jak často se bazén vysává.. Přijde mi, že pokud se nemá filtr moc zelenat, tak praní zpravidla vyjde tak jednou za 2..3 týdny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]