Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz - mám tuhle pánev Tefal Duetto+ G7320634, výrobce sice na svém webu uvádí, že jde umývat v myčce..ale já tomu moc nevěřím. Sice je to nějaký titanový povrch...myslím si, ale je to furt na bázi teflonu a kolem titanu to prošlo.
Tyhle pánve jako Tefal Duetto+ nebo trochu dražší Unlimited mají ten povrch stejný. Máte někdo pánve doma, myjete v myčce nebo ručně...pokud v myčce, nezaznamenali jste nějaký horší vlastnosti nebo funkce?
Díky.
1x
.
Myju v myčce teflonové pánve celý život. Nepřilnavý povrch poškodíte, pokud na něj budete používat cokoliv jiného, než plast, nebo dřevo (to, že se nesmí mýt tou hrubší stranou houbičky je samozřejmost).
0x
Do myčky nedávám žádnou a je to. U některých bylo napsáno, že se myčka nedoporučuje, mám několik různých a nedávám tam žádnou. ![]()
Dostal jsem tuhle odpověď od Tefalu:
Dobrý den, v zájmu prodloužení životnosti doporučujeme mýt pánev pouze ručně. V případě použití myčky na nádobí je vhodnější používat šetrné čisticí prostředky, například tekuté, gelové nebo práškové. Nepoužívejte tablety ani sáčky. Některé části mohou být v důsledku působení korozních čisticích prostředků matné a vybledlé. Naše záruka se na tento typ opotřebení nevztahuje. S pozdravem Petra, tým Tefal
Přijde mi vtipné, že na webu uvádí, že se pánev dá mýt v myčce ale záruka se na to nevztahuje.
záruka se nevzahuje na "Některé části mohou být v důsledku působení korozních čisticích prostředků matné a vybledlé.". myslím si, že bez ohledu na to jestli je myta v myčce nebo ve dřezu. tzn. záruka neni v rozporu s mytím v myčce. záruka neplatí, pokud na pánev budete používat ať už v myčcce nebo kdekoliv silné chemické prostředky, které poškodí její vzhled. no a v myčce je to riziko větší, protože ty prostředky jsou víc chemické za užití menšího množství vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.