Nejste přihlášen/a.
1x
Podle mě je to módní a zbytečná ptákovina jako desítky podobných
. Mrazák jsem před pár lety ručně nastavil při jeho uvedení do provozu a od té doby nemám potřebu na jeho nastavení nic měnit. A i kdybych se rozhodl něco změnit, není snad takový problém to provést ručně. Netuším, k čemu by mi byla možnost ovládat mrazák dálkově třeba o dovolené
.
0x
Mrazák myslím může ukázat teplotu na mobil nebo poslat notifikaci, že je dlouho otevřený a teplota klesá.
Hlavní předností je asi propojení s ostatními spotřebiči v rámci chytré domácnosti.
Sám mám olejový radiátor s touto funkcí a benefit spatřuji jen v tom, že ho mohu zapnout i když nejsem doma nebo vypnout, když domů nečekaně nepříjdu.
Při otevření dveří teplota stoupá. A srovnávat ovládání radiátoru s mrazákem nedává smysl. U radiátoru je ovládání na dálku zajímavá možnost. Mrazák mrazí, sám se neotevře, víc netřeba.
K čemu je dobrý propojení mrazáku s ostatními spotřebiči? To jako mrazák poví třeba troubě, že je delší dobu otevřený? K čemu to ty troubě je?
Jo, stoupá, moje blbost. ![]()
Tak mrazák je plnej drahých potravin. Málo kdo vyhodí tolik kg masa, protože mrazák přestal fungovat. Může pak poslat notifikaci na mobil, že se něco děje a někdo z rodiny tam včas může zajít a maso zachránit.
Dům komunikuje s mobilem majitele a ten si může na dálku hlídat zámky, alarm, kamery, vyřídí u dveří přes kameru a zvonky třeba pošťáka a otevře na dálku garážová vrata, aby tam dal balíček, na dálku zapne topení nebo klimatizaci či stáhne rolety a nebo na troubě zapne 2 hodiny před příchodem kuře, aby po příchodu rovnou obědval, atd...
Není to nezajímavé. Je to luxus. Stejně tak někdo jezdí Trabantem a někdo má Teslu.
0x
je skoda, ze se za chvily hloupe vyrobky ani nebudou dat koupit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.