Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhalené cihly a trámy v koupelně? ano nebo ne?

Od: jan7

zdravím vás,

budu dělat novou koupelnu tím, že rozdělím jednu stávající místnost příčkou. protože potom bude koupelna sousedit s hlavní místností, chci si to udělat pohledové - kombinaci trámů a plných cihel (zbylé 3 stěny v koupelně bude klvšasicky obklad nebo betonová stěrka)

uznávám, že to v koupelně není moc praktické. cihly i spáry se určitě budou muset natřít nějakou impregnací/vrchním omyatelným nátěrem (stejně jako se to provádí u betonové stěrky)

napadá vás jiná nevýhoda, než-li nepraktičnost při úklidu? prach se bude určtiě držet ve spárách, řešil bych to vysavačem

celé by to mělo vypadat cca takto - jen tam ještě chybí dveře

Odhalené cihly a trámy v koupelně? ano nebo ne?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav
hodnocení

4x

Partnerka tě asi časem zabije, když bude muset pokaždé luxovat všechny ty spáry, ať natřené a nebo ne.

ben®
pecenkav - jaká partnerka? Je v dotazu zmíněna? Myslíte si, že muž neumí uklizet s vysavačem?
bear

ben... Myslíte si, že "muž" bude pravidelně uklízet něco, o čem ví, že kdyby udělal klasicky (třeba obkladem), tak nemusel uklízet vůbec? Že muž běžně každej víken šůruje domácnost?

To není muž, ale čmelák :)

pecenkav

Tak pak by si asi časem hodil mašli sám, co to na sebe ušil za bič

bear
hodnocení

4x
Nikdo to tak nema z dobreho duvodu. Je to neprakticke na udrzeni cistoty, bude v koupelne vetsi tma a pocit, ze lezim ve vane v rozestavenym baraku je hezke? Nechal bych jeste nezasekany odpady a trubky, aby to ladilo a misto vany pozink necky
Přiznaná technologie, pěkně provedená, je cool.
bear

Ale musí to zapadat v konceptu. Mám v garáži natahané CYKY kabely po okách na zdi a cool to nevypadá. Pořád si říkám, kdy to zasekám. Lišty nechci.

Aneb né každýmu sluší sako nebo stejný účes. Někdo an to nemá ksicht. Stejně tak né všude se hodí holé cihly.

Třeba do ložnice nebo koupelny bych si to fakt nedal. Ale vinej sklípek je s cihlama opravdu cool romantika.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, pokud bude místnost dobře větraná a na tuto stěnu nebude přímo stříkat voda, tak bych se toho nebál (jinak by kromě prachu hrozila i plíseň ve spárách a na to by vysavač už nestačil). Jo, může to působit dekorativně, tak hlavně větrat. Zdravím!
doplněno 08.02.26 14:29:

Odpovídal jsem na otázku, protože je to z mého pohledu inovativní/netradiční a hezké řešení (estetické důvody může každý posuzovat jinak a praktičnost také). O partnerce je to jen spekulace, míra prašnosti v koupelně nebude vysoká, jednou za "uherák" udělat uklid jedné stěny nebude problém. No, zatím je zde v odpovědích hodnoceno jenom to, proč to (prý) nejde (když se to ani nezkusí). Mimochodem, proč lidé nosí s oblibou černé oblečení, když je na něm vidět každé smítko? Proč to dělají, když je to tak nepraktické? Protože jim to sluší, zeštíhluje a mají z toho kladný estetický dojem. Uvidíme, až se vyjádří tazatel.

bear

Já to beru, ale když se řekne A, tak by se mělo říct i B ;).

Ono je netradiční i chodit do domu oknem místo dveřmi.

Nebo mít lednici hned vedle postele, ale je to ta kultura bydlení?

Je to ono?

Ten směr?

Může být i netradiční jíst z nerezové misky jako pes nedělní oběd.

Ano, někomu se to může líbit a může to brát jako netradiční.

Tím chci jen říct, že odhalené cihly proč ne. Třeba ve sklípku, ale v koupelně? Není to právě ten extrém?:)

A kdo to bude v koupelně chválit?

99% lidí si řekne, že došli prachy, tak mají neomítnutou rozestavěnou koupelnu.

Pokud k těm cihlám nebudou i ostatní doplňky a zařízení v tomto rustikálním průmyslovém duchu, tak nikdo si neřekne, že je to koncept designu. Ale, že se někdo v půlce rekonstrukce na to prostě vyfláknul :)

ben®

bear - a teď si představte, že se najdou lidé, kteří si např. kamenný (velmi plastický a prachopřitažlivý) obklad nalepí na stěnu do obýváku, kde se velmi práší (určitě více, než v koupelně) a možná i kouří. Tam asi úklid nevadí nebo se neuklízí (zkrátka přírodní patina) .

bear

Tak v obýváku má kde kdo včetně mě spoustů lapačů prachu.

Ale někam, kde je 100% vlhkost bych to nedával.;)

Nebo má někdo třeba v koupelně smrkový či borovicový nábytek?

... tak má

idea-nabytek.cz/...

Asi bych volil spíše toto

siko.cz/...

ben®

bear - nehodlám pokračovat ve zbytečné debatě, dokud se zde neozve a nevyjádří tazatel. Vy si tady klidně prosazujte svůj jediný správný názor a bojujte za svou pravdu (pan Hus je Vám vzorem ).

bear

Já čekám, že budete konečně argumentovat a bojovat proč jo. Proč cihlu mít.

To je přeci účel diskuze. Inspirovat názory obou stran. Ne zbaběle utéct ;)

Přeně tak. nenapadá mě žádná výhoda - i když takové (vintage / industriální) inteiéry existují - třeba kuchyně

Galerie interriérů s lícovými cihlami tady.

A jde to ještě lépe - viz zde:

Rodinný dům na Mallorce má interiérové stěny zcela bez omítek a stropy z betonu i keramiky

0rion
hodnocení

0x

Pokud se vám to líbí a uděláte to jak píšete, tedy na cihlové stěně bude bezbarvý voděodolný nátěr, to bych viděl jako nutnou podmínku, tak není důvod k obavám. Ono v koupelně se moc prášit nebude.

bear

Tak někdy v koupelně odtáhni pračku a uvidíš, kolik je tam zmokvalého prachu *smich*.

Práší se všude, kde se místnosti větrají.

bear
hodnocení

0x

Nevím, mě se to prostě nelíbí, ale koukám, že se to fakt dělá.

Mimochodem ty luxfery u vany se mi líbí moc :)

bestvilla.decorexpro.com/...

km
hodnocení

0x
ne, nicemu to nevadi, je to jen o trosku mene prakticke. v nekterych donech to muze byt hezke.
ps: vite ze se ta stena muze nechat z jedne strany rezna a z druhe ji klidne muzete mahodit a oblozit ci vysterkovat, ze jo? :)

stenavkoupelne
hodnocení

0x
Nijak mne to neurazi, za mne v pohode. Jestli je to lapac prachu neresim, tak to bude zaprasene, no. Okna jsem take neumyval minimalne dva roky, mozna i vic a ziju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]