Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vhodné nádobí pro vaření na sklokeramické

Od: valka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Poradíte jaké nádobí je nejvhodnější pro vaření na sklokeramické desce?Děkuji za odpovědi.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

Doma máme sporák se sklokeramickou deskou a používáme smaltované nádobí a nerezové taky. Vůbec to neřešte, je to úplně jedno. Hlavně ať není ze spodu otlučené dno, to aby se neodírala deska.

 

jozinka*
hodnocení

2x

:)Má dcera má také sporák se sklokeramickou deskou a používá nezezové nádobí se zesíleným dnem.Má páru i hrnců smaltovaných jen dává pozor aby nebylo na dně něco přilepené /stažené z pracovní desky/,nebo aby bylo dno čisté a neostré škrabance.Já mám klasický sporák kombinovaný plyn+ elektřina.Takže nemohu posoudit ze svých skušeností.Ale dcera si sporák chválí s tou deskou.Krásný večer přeje *ee*Jozinka

 

marenka*
hodnocení

2x

Mám nerez hrnce se zesíleným dnem. *palec* Sada pěti hrnců stála kolem 2500,-Kč a doporučuji investovat. Zas tak moc to není, jsou jako nové už hodně let. ;) Měla jsem i levnou sadu ze supermarketu, tam asi deset hrnců vyšlo na 800,-Kč i se skleněnými pokličkami a už mi to v životě nesmí do kuchyně. *cert* Za rok bylo vidět, že dna nejsou rovná, druhý rok už se objevily boule. Dala jsem je kamarádce, protože na plynu to nevadí, ale sklokeramiku bych jak poškrábala, tak bych i vařila velmi neúsporně. Proto jsou lepší "těžké" hrnce. Tohle kriterium mám i když si kupuji pánev. Dno musí být těžké a silné, aby pěkně sedělo.

 

abc*
hodnocení

1x

To je u serioznich vyrobcu uvedeno symboly na spodni strane nadobi (minimalne na krabici). Osobne bych doporucil neco z dilny WMF, Zwilling, Fissler apod. Pokud vsak chcete levne, pak treba Tefal. Pro indukci i sklokeramiku toho delaji mnoho...

valka*
hodnocení

Děkuji za radu.

 

abc*
hodnocení

0x

ja mam tuhle sadu: www.kuchynskedopl/... (rada: www.zwilling.com//... ) a mohu urcite doporucit...

 

jitka2*
hodnocení

0x

Pár let jsem nádobí prodávala a i z vlastní zkušennosti můžu říct, že je to opravdu jedno, důležité je, aby bylo dno rovné,nebylo na něm nic nalepené nebo napálené. U vysokého dna jde spíš o tu výhodu, že je teplo rovnoměrné po celém dnu hrnce a že udrží déle teplo. Ale musím přiznat, že i na sklokeramiku občas použiji 20 let starý hliníkový mlékovar, který rozhodně rovné dno nemá, neni s ním problém, jen se musí dávat pozor na to, aby se s nádobím (jakýmkoli) neposunovalo po desce. Alespoň ne zbytečně, občasnému posunutí se nejspíš nevyhnete.

 

lucinkaf*
hodnocení

0x

používám jakékoliv hrnce s nerozbitým dne, nerez, smalt,prostě cokoliv. Neřešila bych to a opravdu si jen pohlídala, aby nebyl oprýsklý povrch

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]