Nejste přihlášen/a.
Můžete mi doporučit, čím pohodlně dělit kabel cyky 5x2,5?
Díky
V prvním odkazu taky v návodu je: Nevhodné pro ocelový drát a natvrdo tažené měděné vodiče
Já je mám a zrovna sem je šel zkusit... 5x2,5 ustříhnu, ale není to žádný komfort... Obecně jsou opravdu na slaněné vodiče...
bear- s těma papouchama jdeš kanonem na vrabce
S papouchama jsem stříhal kabely například do těžkých průmyslových provozů, s Al slaněnými vodiči. Sice slaněnými, ale i tak jednotlivá lanka slušnýho průměru. Kabely tak tlustý, že je obejmeš jen ve dvou dlaních
Pro tazatele tohle
Nůžky nejsou vhodné pro stříhání ocelových drátů nebo tvrdých měděných vodičů.
Otázkou je, zda se myslí 5 vodičů tvrdých v kabelu a nebo vodiče co by kus. Jeden o tloušǩy prstu, kdy kleště mají problém.
0x
Co myslíte tím "dělit kabel"?
Já si pod tím představuji kabel přestřihnout, zkrátit. Ovšem podle Vašeho dodatku "pižlat 160 mm" to spíš vypadá, že chcete kabel oholit po délce. Kabel CYKY 5x2,5 má průmět cca 1 cm a není problém ho přestřihnout běžnými většími štípačkami, případně nůžkami na plech. Já to tak dělal cca 20 let a ruce mi kvůli tomu neupadly
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.