Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nůžky na cyky kabely

Od: nuzky
Dobrý den,
Můžete mi doporučit, čím pohodlně dělit kabel cyky 5x2,5?
Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Co je pohodlně? Nemáte sílu v rukou nebo chcete čistý řez?

boukal.cz/...

nebo tyto?

boukal.cz/...

nuzky
hodnocení

Pohodlně znamená, lépe, než pižlat 160mm bocnima štípačkama.
bear

Potom stačí ty z prvního odkazu.

V prvním odkazu taky v návodu je: Nevhodné pro ocelový drát a natvrdo tažené měděné vodiče

Já je mám a zrovna sem je šel zkusit... 5x2,5 ustříhnu, ale není to žádný komfort... Obecně jsou opravdu na slaněné vodiče...

bear

Tak potom ty ráčnové.

bear- s těma papouchama jdeš kanonem na vrabce *smich* S papouchama jsem stříhal kabely například do těžkých průmyslových provozů, s Al slaněnými vodiči. Sice slaněnými, ale i tak jednotlivá lanka slušnýho průměru. Kabely tak tlustý, že je obejmeš jen ve dvou dlaních

Pro tazatele tohle

Nůžky na kabely, /...

bear

Nůžky nejsou vhodné pro stříhání ocelových drátů nebo tvrdých měděných vodičů.

Otázkou je, zda se myslí 5 vodičů tvrdých v kabelu a nebo vodiče co by kus. Jeden o tloušǩy prstu, kdy kleště mají problém.

Ty nůžky na kabely co jsem dal odkaz jsou přímo na CYKY kabely.

CYKY kabelů jsem se už něco nastříhal, tak to vím ;)

V čase 0:12 je jasně vidět, že stříhá plné vodiče v kabelu

KNIPEX StepCut (95 16 160) FR

hodnocení

0x

Co myslíte tím "dělit kabel"?

Já si pod tím představuji kabel přestřihnout, zkrátit. Ovšem podle Vašeho dodatku "pižlat 160 mm" to spíš vypadá, že chcete kabel oholit po délce. Kabel CYKY 5x2,5 má průmět cca 1 cm a není problém ho přestřihnout běžnými většími štípačkami, případně nůžkami na plech. Já to tak dělal cca 20 let a ruce mi kvůli tomu neupadly ;).

hujer

Viděl jsem i akuflexou.

nuzky
hodnocení

Ano, kabel chci prostě ustřihnout, moje stipacky právě celý kabel neobejmou. U těch nůžek mi zas prodavač tvrdil že jsou na laněné kabely (CYSY), tak proto jsem se bál.

111®
hodnocení

0x

Zvládnou to i zahradnické nůžky

hodnocení

0x

Koupit tyhle, jsou na CYKY dělané

Jsou určeny pro jemné měděné a hliníkové vícežilové kabely do průměru 15 mm (50 mm2) a masivní kabely do 5 x 4 mm2.

Nůžky na kabely, /...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]