Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrácení dveří až nad konstrukční hranol

Od: norman
Dobrý večer. Pánové zkracoval jsem nové dveře. Dostal jsem se až za spodní hranol. Vím, že "má konstrukční význam", nebo říká se to.
No ale když jsem na to tak koukal... ten papír je vlastně plošně vlepen mezi ty desky a ty boční hranoly jsou tam vlepeny též... Čili, za mě se tomu po stránce pevnosti nemůže nic stát *nevi* Na mě to působí stejně jako když tam byl.
Zatím jsem to tak nechal. Je to celkem lehké, plné křídlo, v interiéru, kde je vlhkost vyloučena.
Co si o tom reálně myslíte? Bez ohledu na to co se má nebo nemá...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No, taková úprava á la Pepa Libickej, že? *smich* Ne, takhle to skutečně nenechávejte, Pokud jste ten spodní hranolek odřízl, tak z něj oddělte ty sololity ( např na pile dle pravítka) a ten hranol vlepte do spodní hrany dveří. Pravděpodobně tam bude voština, ale to je papír a udělat v ní pár cm místa pro ten hranolek není problém. Tím dveře vyztužíte, ony už tak ty papundeklové křídla nemají bůhvíjakou odolnost.

norman
hodnocení

No já to v plánu neměl :-D Ale jak říkám... Když jsem si to tak prohlížel a dělal s tím křídlem psí kusy... Mě to prostě přijde pevný dost *nevi*
Dobře já to tedy zadělám. Mě spíš zajímala realita. Jestli už jste to někdo nezkoušel nechat tak, jak dlouho to vydrží. Možná právě Pepa! :-D

hodnocení

0x

Nic se nestane, při běžném používání.

Nebo z toho odříznutého sundejte sololit, latičku (hranolek) tam vlepíte zpět.

norman
hodnocení

Já ho odhobloval:-D Budu ho muset vyrobit, již žádný neexistuje :-D

hodnocení

0x
Když z nového auta odříznete prahy, taky se vám nezbortí, ale jezdit s tím 20 let nechcete.
Ten hranol bych tam nějaký vlepil a celý spodek zalakoval krom mechanického minimálně ze dvou dalších důvodů. Jednak kvůli tomu, aby to nesálo odspodu vodu, když se myje zem, druhak aby nějaký hmyzáky nenapadlo se tam zabydlet.

hodnocení

0x
My ho vždy lepili zpět, aby byl zákazník spokojený. Pevnost sice není až tak důležitá, ale třeba kvůli vlhkosti.

hodnocení

0x

Ano. Jak píší kolegové, bylo by dobré aby to tam bylo. Přece jenom ty vodorovné hranoly tam jsou obvykle jen tři, takže nějakou pevnost to ztrácí.

Na druhou stranu, já bych se stím nes... nepáral. Zvlášť když jsou z hranolu hobliny. Nechal bych to tak a za měsíc, dva, tři bych viděl co to dělá. Jestli mají dveře tendenci se nějak rozjíždět, nedoléhat do futer apod. tak pak bych to řešil.

Na třetí stranu záleží kolik stály. Jestli jsou to obyčejné za litr z OBI, tak bych se s tím nehrál. Za rok, dva koupíte nové a budete chytřejší. Necháte si je zkrátit tam a hranolek vlepíte. Jestli stály třeba trojku a chtěl bych ať vydrží co nejdýl, tak bych ten čas (a kus dřeva) do toho dal.

norman
hodnocení

Ok. Díky za různé pohledy. Vyberu si :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]