Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vybrat vestavěnou myčku 60 cm

Od: tomjev®

Dobrý den,

Chtěl bych si pořídít novou vestavěnou myčku 60 cm,jelikož bydlím sám tak se mi myčka vyplatí jelikož než začne téct teplá voda do dřezu tak je cca 6L studené vody pryč a než napustím horkou vodu do dřezu tak další cca 3 až 4 L takže si myslím že se mi vyplatí myčka v lince mám vše připraveno na vestavěnou velkou myčku.

Mám v hledáčku 3 myčky cena vše do cca 15 000 kč odkazy posílám a jestli mohu poprosit o recenze nebo někoho kdo má myčky doma datart.cz/...

datart.cz/...

onlineshop.cz/...

Nad Haier uvažuji hodně ale značku spíš moc neznám a co jsem četl recenze tak je jich málo a ze zahraničí negativní takže se spíš přikláním k Whirlpool a nebo Bosch ale u Bosh se mi nelíbí ty tlačítka nahoře nevím jak dlouho vydrží a celkově má jen dvě ramena místo tří co má Whirp a ta zase má lepší kolejnice atd,každá z nich má své něco takže prosím nějáké recenze atd a taky jestli se bude muset něják upravovat sokl mám ho vysoký cca 10 cm,děkuji.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já vše doma kupuju zásadně Electrolux/AEG, takovej lepší střed a zatím si nemůžu stěžovat.

olin
hodnocení

0x

Výběr značek/výrobců vám chválím, známý má už sedmým rokem Bosch.

hodnocení

Děkuji,Líbí se mi Haier ale popravdě strach tam je že to bude nic moc a bude poruchová :( a moc lídí jí nemá takže Bosh nebo Whirp

bear
hodnocení

0x

Vyhnul bych se hlavně BEKO. Často se kazí elektroventil s hadicí k napouštění. AEG bych se taky vyhnul, když jsem měl doma od nich pračku. Druhou mám Whirlpoolku a daleko lépe se na ní mění ložiska nežli na AEG, kde je na to dost blbě systém plastových šroubovacích domků.

Myčku mám Bosch a krom opravy elektroniky za těch x let, tak šlape bez závad dodnes.

poradte.cz/...

hodnocení

Beko jsem taky zvažoval ale pak jsem si řekl že nakonec ne

olin

Beko má dobré zastoupení ve Sběrných dvorech*smich* .Jo a ještě Hecht

hodnocení

0x

Mam alebo som mal 3 x Bosch, bez problemov a zasahov servisu. Na jednej som menil asi po 7 rokoch pruziny dvierok, po 12 rokoch som ju predal ako fungujucu. Dalsie dve mam na chate a doma, tiez bez poruch, 5 a 3 roky tusim.

U Bosch si mozete vybrat medzi malym displejom hore (cca 15 cm vyska) alebo modelom, kde je vpredu len doska a ovladanie sa ukaze az po otvoreni dvierok.

hodnocení

Ano taky jsem zvažoval že bych měl displej ve předu ale zase bych musel ty dvířka někde uřezat a to moc nechci takže plně integrovaná líbí se mi zase Bosh verze 6 ale ta je už cenově jinde a málo recenzí o proti 4

re4zon
hodnocení

0x
Dneska je to UPLNE jedno. To nejlevnejsi co splnuje pozadavky, s nejdelsi zarukou od vyrobce, a precist podminky. To plati pro prakticky veskere kuchynske spotrebice. Vykriky jak znacku A a nikdy znacku B jsou smesne, staci se zeptat nekoho kdo to opravuje.
hodnocení

No každopádně nejdu do značky Haier má tady špatné zastoupení co se týče servisu atd, ještě prostuduji Bosh hlavně co má + 5 let záruku místo dvou let takže akce a pročtu víc recenzí to sáme whir

Ono pak je taky otázka, zda i dobré servisní zastoupení v dnešní době k něčemu je, když třeba takové běžně odcházející topné těleso tam vymění jen jako komplet sadu s čerpadlem v ceně poloviny nové myčky a drubou polovinu si řeknou za práci. Přitom v druhovýrobe se da sehnat za pár stovek samotná potřebná část, ale člověk si to musí umět najít a vyměnit sám. A takovej si stejně snadno opraví i tu levnou noname myčku a neutrácí zbytečně za značku.
re4zon
Akorat k uplatneni te petilete zaruky. A k tomu je ta sit dostatecna, kdyz to neopravi vcas, vrati penize nebo daji novou mycku. A mycka neni pracka, aby se bez ni nedalo chvili zit. Teda necetl jsem jejich podminky, ale u konkurence to tak je. Pak je mi uplne jedno, jestli je servis za rohem nebo 200km. Kupuju to na pet let a kdyz vydrzi dele, jen dobre pro me. Placena oprava se pak stejne nevyplati.

hodnocení

0x
Na značce nezáleží. Jen proč 60 když jste sám? To budete potřebovat ještě horu dalšího nádobí než ji zaplnite.
hodnocení

Mají funkci poloviční nápln takže asi tak a otvir je dělaný na 60 cm

máme doma 40cm baumatic za pět tisíc snad 15let, jsme dva, příbory občas se musí umýt, talířky jsme přikoupili a myjeme snad jednou týdně. Poloviční režim je spíš taková neekonomická funkce, nejlíp vyjde mytí plně naložené myčky. Sestře jsem sháněl myčku, nakonec jsem vzal Whirlpool 60cm, byla před Vánoci v akci, dostala k tomu 216 kapslí Jar, není ale vestavěná, protože vlezla do skříňky přesně jako na miru. Má poloviční režim, ale nejvíc se jí líbí automatický, mytí trvá okolo 80-90 minut, myčka si to řídí sama, spotřeba okolo 600w za mytí, ve skutečnosti ale nižší, protože jsem jí to zapojil na teplou vodu z bojleru. Eco trvá čtyři hodiny, spotřeba zhruba stejná. Kupovat velkou pro jednoho je zbytečné už jen kvůli tomu, že tam vleze, i tu čtyřicítku budete plnit dlouho. A nějaká ta poloviční vyjde levněji, spotřeba elektřiny bude stejná jako u velké, ale nějaké větší hrnce nebo něco to zase zaplní hned a budete mýt častěji

hodnocení

0x

Stir má pravdu 60 cm myčka je pro jednoho člověka nesmysl.(možná i ten menší model).Budte potřebovat hordu nádobí a čekat k tomu abyste myčku zaplnil a mohl zapnout.Pokud Vám mytí nádobí dosud nevadilo a řešíte to jen kvuli dlouhému nátoku teplé vody.Na to mytí si ohřejte 1-2x vodu v rychlovarné konvici a umyto je ve vařicí hned.A věřte pokud jste sám že to je nejlevnější řešení.

hodnocení

Ano řeším to ohledně průtoku vody jak píšete,zkusím tu konvici ohřev a uvidíme,byt je zánovní a asi někdo udělal chybu že to v rekontruované budově tak špatně teče

mycka

ale ne, nebudete muset čekat až zaplníte myčku hordou nádobí. kdy se zapíná myčka rozhodujete vy, dá se klidně zapnout i s jedním talířkem. Větší myčka se vždy hodí i pro jednoho, do té malé nejde pomalu nic strčit. A většina myček má i něco jako program polovičního zaplnění, pokud je někdo extra šetřílek nebo má starost o planetu.

hodnocení

Ano chtěl jsem myčku co má poloviční nápln abych nemusel čekat až myčku naplním zase nemám tolik nádobí ale co tady čtu tak váhám jestli jí kupovat má cenu :(

mycka

Tak je to samozřejmě i o pohodlí a celkovém smýšlení, než jen o šetření. Elektromobil také nemusí být levnější než fosil a přesto si ho lidi kupují i jen proto, že nečoudí, nesmrdí, nerachotí, je to taková hračka když jsou prachy navíc

hodnocení

0x

Na jednom nádobí přijdete odpuštěním vody o zhruba 1Kč.
Kolikrát takto odpouštíte vodu? Kdyby 3x denně tak za rok je to 1000Kč.
Myčka stojí dejme tomu 12tis.
Aby se zaplatila, musí fungovat 12 let. To je v dnešní době asi utopie.

Takže pokud myčku, tak jedině pro pohodlnost.

hodnocení

Tak nádobí dělám tak cca 1 za tři dny jak kdy,ale zkusím ohřít vodu ve varné konvici a pak jen dopustit vodu kolik pak za rok ušetřím jestli to půjde znát ajk bude vyučtování

re4zon
Bude, par stovek za rok. To snad ani nestoji za to nad tim premyslet, nebo vas cas nema zadnou hodnotu? Na jednou za tri dny bych chtel hlavne obri drez, tam nadobi odkladat do vody, pak vypustit a odmocene jen lehce umyt, 10min prace.
hodnocení

Popravdě vůbec tedka netuším jestli do ní jít nebo ne i když bych měl funkci poloviční nápln

re4zon
Jestli ma usporit penize, tak ani omylem, nikdy se to nevrati. Jestli ma usetrit cas nebo usnadnit praci, pak jo, ale to si musi kazdy zhodnotit sam. A kdyz uz teda resime ekonomicnost, tak existuji i mycky za 6000 se zarukou 5 let..

hodnocení

0x

jako vestavný spotřebič bych vybral pouze podle záruky - ne "na motor", ale kompletní záruka a plný servis - třeba Philco s 5 letou zárukou na vše

a co tak udělat "kompromis"- koupit si jen poloviční myčku? datart.cz/...

a zbytek bude polička nebo skříňka...

hodnocení

jsem hodně na váškách co tedka čtu :( takže stále váhám,chtěl jsem hlavně funkci poloviční nápln zase nemám tolik nádobí

tu funkci sice máme taky, ale nikdy jsme ji nepoužili... - spíš trochu nechápu, proč - ta úspora až tak velká není...

všiml jste si toho odkazu? to je poloviční myčka - takže nemusíte zadávat poloviční náplně :D... Pro jednoho člověka nádobí za celý den, případně za dva dny

re4zon
To nema smysl kupovat, dobre maximalne nekam kde se normalni nevejde. Normalni mycka s petiletou zarukou stoji o litr vic, spotrebu bude mit stejnou a v pripade potreby se do ni i neco vejde.

mne to právě napadlo jen kvůli tomu opakování "chci poloviční..."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]