Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vylít vzdušník kompresoru?

Od: krtek

Dobrý večer / den,

mám vzdušník kompresoru Orlíka z 51 a dělám údržbu, protože letos dostane za uši - celolak a pískování. Samotný kompresor apod. už mám udělaný, poslední zbývá vzdušník.

Otázka je - jakou barvou vylít spodek kompresoru (spíše váleček na dlouhé tyči) aby nerezivěl? postačí nějaká základní kovářská 3v1 nebo to musí být něco 2K nebo nějaký speciál?

Před každým lakováním budu vzdušník odmaštovat - díky bohu inženýrům v té době, že ten vzdušník má přístup dovnitř.

na foto jde vidět původní oranžová barva, místama otryskaná od vapky, spodek lehce orezlý a ty "šupiny" jsou od toho jak jsem to bral vapkou. Vidím to na vapku s pískem, odrezovač, nechat přes noc, kam dosáhnu tak ocelový kartáč, vysušit vzduchem a pak barvu.

Čím vylít vzdušník kompresoru?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x
To není původní barva ale rez. Původni je to tmavě šedý.
Nech to jak je... když už tak třeba blokator rzi..
krtek
hodnocení

je to původní barva. všechny origo orlíky jsou vyleté barvou - teda ty staré. To šedé je jenom že jsem tam zkoušel vapku co má 200 barů. na foto to klame ale je to opravdu barva a zbytky mastnoty, která se dává blbě dolů.

když jsem to otevřel tak uvnitř byly stěny celé černé od mastnoty - odhadem tak 10kg mastné a lepkavé hmoty po celé vnitřní ploše z těch starách olejů co ničím nejdou dolů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]