Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám ústřední topení. A zjistím že radiátor netopi jen na 5 na nejvyšší stupeň. Tak jsem baterií demontoval a teď nevím zda je vadná ta baterie nebo ten ventil na kterém je ta baterie. Na ventilu je takové kolečko se zářezem a jak má být nastaveno. Když je baterií sundána tak by to mělo topit ze
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
ttt
3x
Tak není to termostatická baterie, ale ventil k topení.
- pokud je sundána hlavice, tak je ventil otevřen na max
- ten zářez slouží k nastavení průtoku. Resp. čísla značí průtok.
- pokud je sundána hlavice, tak je ventil otevřen na max
- ten zářez slouží k nastavení průtoku. Resp. čísla značí průtok.
ttt
Byt v nejvyšším patře?
Zkusit nejdříve odvzdušnit. To je na druhé straně topení. Někdy je potřeba speciální klíč.
Zkusit nejdříve odvzdušnit. To je na druhé straně topení. Někdy je potřeba speciální klíč.
like10
Zavzdusneny není teče jen voda. A ten ventil se jak nastaví ať s tím točíme tak výsledek je stále stejný topí jen na nejvyšší stupeň přitom ve vedlejší místnosti už topí při 3z 5stupnu
3x
Zkuste zatlačit-povytáhnout tu tyčku (rozhýbat ji za pomoci třeba WD a kombinaček).Ona ráda aztuhne a pak nefunguje
ventil .
bery®
Místo WDcka bych dal radši silikon, aby to nesežralo a naopak ošetřilo těsnění. Už mi kolem toho čudlíku po dlouhém nepoužívání hlavice chvíli ukápla voda, než si to po pár zmáčknutích sedlo.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]