Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostatická baterie

Od: like10
Ahoj mám ústřední topení. A zjistím že radiátor netopi jen na 5 na nejvyšší stupeň. Tak jsem baterií demontoval a teď nevím zda je vadná ta baterie nebo ten ventil na kterém je ta baterie. Na ventilu je takové kolečko se zářezem a jak má být nastaveno. Když je baterií sundána tak by to mělo topit ze
Termostatická baterie

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav
hodnocení

6x

Tam žádná baterie není, tam není jenom nasazená termostatická hlavice, ale pokud to topí jenom na nastavenou 5, tak se musím zeptat, kolik stupňů je teplota v tý místnosti, pokud je tam víc, jak 23, tak je to správně, ta místnost je už vytopená a výš se vytopí už jenom tou 5

ttt
hodnocení

3x
Tak není to termostatická baterie, ale ventil k topení.
- pokud je sundána hlavice, tak je ventil otevřen na max
- ten zářez slouží k nastavení průtoku. Resp. čísla značí průtok.
ttt
Byt v nejvyšším patře?
Zkusit nejdříve odvzdušnit. To je na druhé straně topení. Někdy je potřeba speciální klíč.
like10
hodnocení

Zavzdusneny není teče jen voda. A ten ventil se jak nastaví ať s tím točíme tak výsledek je stále stejný topí jen na nejvyšší stupeň přitom ve vedlejší místnosti už topí při 3z 5stupnu
jirka76
Rozhodující je teplota v místnosti, hlavice funguje jako "termostat", který uzavírá topení v závislosti na teplotě v místnosti. Čtvrtý stupeň odpovidá cca 24 st., pátý stupeň uzavírá při 28 st., třetí stupeň je cca 20 st.

hodnocení

3x

Zkuste zatlačit-povytáhnout tu tyčku (rozhýbat ji za pomoci třeba WD a kombinaček).Ona ráda aztuhne a pak nefunguje

ventil .

Místo WDcka bych dal radši silikon, aby to nesežralo a naopak ošetřilo těsnění. Už mi kolem toho čudlíku po dlouhém nepoužívání hlavice chvíli ukápla voda, než si to po pár zmáčknutích sedlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]