Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr indukční dvouplotýnky

Od: dedabrno®

Musím vážně uvažovat o pořízení indukční dvouplotýnky do skromné kuchyně. Vím, že některé typy bývají nepříjemně hlučné, což bych opravdu nerad při svém věku a nemoci. Asi 2 kWh, využití bude příležitostné, většinou současně jen jedna plotýnka.

Může mi prosím někdo k tomu poradit?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Koukl bych po Samsungu nebo Vivo

aha
hodnocení

0x
Výběr je těžký neboť většina těchto vařičů má nevhodně navolené odskoky teploty(80,100,120st)-takže při vaření např.vajíček při volbě 100*C se vajíčka nevaří a při 120*C skáčou z hrnce-jiná volba není. Takže pokud vařič tak s plynulou regulací a ne stupňovitou.A to bude asi problém sehnat. Já jej nesehnal(před dvěma lety),a tak mám Vigan a při vaření u něj stojím aby mi neuteklo jídlo z hrnce. A bohužel před dvěma lety jsem dlouho hledal a zjistil, že (téměř)všechny vařiče fungují na stejném principu jen mají jiný"kabát".A navíc některé vařiče nemají možnost úplného vypnutí(pořád svítící čísla) a ve tmě svítí, což působí rušivě... Přeju hodně štěstí.

tj
hodnocení

0x
Je jich spoustu, osobně bych sáhl po nějaké osvědčené značce, nekupovat za každou cenu to nejlevnější. Líbily se mi Siguro, ale mají vzadu nějakou vlnovku (dle obrázku), tam pozor, aby to nebránilo většímu hrnci. Asi jediná hodně známá značka, které bych se ale po svých osobních zkušenostech raději vyhnul (jde jen o mé zkušenosti, možná mám jen u této značky prostě pokaždé smůlu na kus) Sencoru. Většinou mi od něj moc věci nevydržely, tak do konce záruky + rok a po stránce kvality zpracování a materiálů také žádná sláva.
Ještě bych se zamyslel, jestli opravdu brát indukci. Na tu můžete dát pouze hrnce na indukci. Pokud máte nějaké staré, mohl by být problém. Proč nekoupit klasickou sklokeramickou? Je to elektrická obdoba plynového sporáku, jen nenahřívá konstantně plamenem, ale rozpaluje povrch dokud nedosáhne určité teploty (dle nastavení) a pak vypne, když povrch zchladne, zase zapne a tak pořád dokola.
Sklokeramická deska i indukce mají jeden společný problém, bacha když solíte, aby vám nenapadaly na povrch krystalky soli a pak jste na to nedal hrnec a neposunul ho (třeba jen pootočit, nebo dorovnat na střed), dělají se škrábance.
Jinak vařím na sklokeramické klasické 4 plotýnkové desce, měl jsem i indukci, ale ta sklokeramika je mi asi bližší. 100% už bych se nikdy nevrátil k plynu. Never.
Ať dobře vyberete. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]