Nejste přihlášen/a.
V podstatě všechny informace vedou k odkazu na kalkulátory různých zprostředkovatelů.
Řešil prosím někdo tuto hranici? Nízký tarif už je za téměř stejnou cenu jako vysoký, tak přemýšlím o změně D45d...
Můj aktuální tarif jsem musel sjednat těsně po šíleném navyšování cen. Bohužel jsem se upsal na tři roky.
3x
Je potřeba se podívat na distribuci pro VT a NT. Co se týká vlastní energie která svítí a topí je to skoro nastejno.
2x
Dejte si to do kalkulačky na kalkulator.tzb-info.cz/... A můžete porovnávat. Vyberte si jednoho dodavatele (ideálně toho vášho (a ideálně i stejný ceník)a budete měnit roční spotřebu a distribuční sazbu a porovnáte ceny za rok.
0x
Problém je i v těch porovnávačích ... málokterý mi nabízel (v tu dobu) možnost náhledu celkové ceny. Nač by mi byla cena za 3, když si tam pak v paušálech nahází spoustu věcí.
V té kalkulačce od kolegy je krásně vidět, že cca. 3 firmy mají nabídku s roční úsporou přes 3000,- a další už jen kolem 600,-. Pak je tam spousta totožných možností a velká spousta výrazně dražších.
Zaplatit za rok 44tis nebo 42 tis mne až tak neděsí. Po zkušenostech v rodině s opakovanými krachy distributorů a problémy, extrémním nárůstem cen - raději budu mít tyto částky, než měsíc obvolávat a shánět.
Musím ještě doplnit, že v těch částkách je "zelená energie" - tj. dražší a taky je tam ten vnucený elektrikář "zdarma" 5000,-kč ročně. Takže bych se dostal třeba na 41tis v případě lepšího výběru E.On tarifů.
No bohužel - tenkrát byla zlá doba a člověk netušil, jestli nebudeme platit rublama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.