Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyměnila jsem správně ventil?

Od: alenakar odpovědí: 10 změna:
Měla jsem problém s ventilem na odbočce k pračce. Koupila jsem si nový, použila teflonovou pásku dle návodu a utáhla. Problém je v tom, že po utažení se mi vždy zdedormoval těsnící kroužek, na úplném konci závitu. Namontovala jsem to tedy znovu bez něj a zda se, že to funguje normálně. Otázka je, jakou roli tam ten kroužek hrál a zda to nemůže způsobit vodní havárii.
Vyměnila jsem správně ventil?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kum3d
hodnocení

4x
Teflonová páska není třeba. Je tam těsnění. A nedotahovat na krev.

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, moderní vodovodní baterie používají "O" kroužky na kartuši/vnitřku, ty starší fíbr. Pokud je tam kroužek netřeba nic motat navíc, jen kroužek třeba lehce namydlit a s citem dotáhnout, pokud rosí tak ještě trochu.
U fíbru možno dotáhnout více, ale ne na krev. Pokud nic nekape, asi bych to nechal.

hodnocení

0x
Zřejmě na čele pouzdra ventilu neměl být O kroužek, ale fíbrová podložka.
doplněno 28.01.26 16:12: Použití teflonu by teoreticky vadit nemuselo. Ale umím si představit, že kvůli tomu kroužku jste to utáhla jen zlehka. Pak by se mohlo stát, že při otevírání ventilu jednou někdo vytočí i vložku ventilu.

Nevím - vložka ventilu je jištěná ségrovkou.

To asi mluvíte jen o té hřídelce, ne?

Tak, tak - hřídelka, na které je celý vnitřek ventilu.

111®
hodnocení

0x

Těsnění vyměnit za ploché, tohle při utahování uhne. But silikon plochy nebo fibr

hodnocení

0x

Není to ventil, ale říká se tomu "vršek". A těsnění tam patří slabé fíbrové (lze koupit třeba v Hornbachu, OBI a pod), žádná páska.

hodnocení

0x

Jestli to nekape tak to nechte tak.Vodní havárii by spíš mohl způsobit praský ten Okroužek

baruba
hodnocení

0x
Nestačilo by to namazat mazivem na HT?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]