Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde o štěnici?

Od: milanan odpovědí: 12 změna:
Dnes ráno jsem nalezl v posteli tohoto brouka. Dal jsem ho so sklenice a vyfotil z obou stran. Hned mě napadlo, jestli nejde o štěnici. Díval jsem se na obrázky štěnic na Googlu a viděl, že mívají na zádech pruhy, což zde nevidím, tvar ale odpovídá. Co si o tom myslíte?
Jde o štěnici?
Jde o štěnici? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

6x

Štěnice to není. Ploštice /Kněžice/.

jk2021

Jen pro informaci, štěnice také patří mezi ploštice.

jiofa
hodnocení

5x

Je to kněžice mramorovaná, která přezimuje i v domácnostech. V teple se probrala a ocitla se ve vaší posteli.Jinak je pro vás neškodná a určitě vás nepoštípe. Žije venku na rostlinách.

ja
hodnocení

1x
Ano, knezice.

hodnocení

0x

Mozete zacat hladat, kde vsade ste postipany. Zbavit sa toho nebude lahke.

Pokud je tazatel poštípaný, určitě to není od tohodle brouka. Zbavit se ho je zcela jednoduché. Prostě brouka naberu (třeba na noviny) a vyhodím ho z okna. Ale opatrně, když se naštve, dokáže strašně smrdět *blee*.

Jaaaaj, mě to přišlo z fotky jako ten smraďoch, co se občas "povede" ho při práci venku nabrat někam na sebe a pak třeba nechtěně rozmáznout :)

hodnocení

0x

Klid. Je to smradlavka ploštice, která hledá, kde by přezimovala.

mll
hodnocení

0x

Tohle rozhodně štěnice neni. Naštěstí. Taky je občas vídám.

bramburka
hodnocení

0x

Hlavne ji nezaslapujte! Hrozne zapacha.

Já bych spíš řekl, že pekelně smrdí *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]