Zdravím všechny, rekonstruujeme celý byt a v kuchyni máme namontované SDK desky - dvojité opláštění - po demontáži kuchyně jsem zjistil že stěna je pěkně rozdrbana - spousta děr, někde úplně chybí papírová vrstva na SDK a napadlo mě, že bych tedy demontoval celou zeď a nahradil ty dvě vrstvy deskou Habito. Problem je ze v místnosti jsou i SDK podhledy, které jsou připevněné k této stěně - otázka: je možné demontovat stěnu a na úrovni stropu jen desku uříznout? Nebo není jednoduší cesta než demontovat SDK strop u té stěny? Předem děkuji za odpověď
Profily by zůstaly, jen ty dvě vrstvy sádrokartonu by šly dolu
km
tak to je myslim si mozne, ale mozna to bude pracne, aby profily po demontazi byly bez poskozeni. nemam zkusenost s bouranim. co pridani 3. vrstvy desek, to by neslo?
S bouráním mám zase zkušenosti já, už jsme oddělávali asi 3 příčky, takže už na to mám celkem osvědčený postup :D Šlo mi hlavně o to abych nějak nepoškodil to, jak je uchycen strop.
km
pokud je to udelano standardne, nemel by byt problem
Strop je klasicky zavěšený na betonovém nad nim. Říkal jsem si ale třeba jestli na tom kraji nemůže docházet k nějakému ohnutí potom, ale je to asi blbost. Díky všem za odpovědi!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.