Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit klíč ke staré tiskárně Texas Instruments?

Od: michelup®

Mám 2 tyto staré tiskárny TI, ale bohužel bez klíčku, který slouží k mechanickému uzamčení/odemčení kalkulátoru. Označení na zámcích je 1420XA a 1842XA. Možná jde o zámky od výrobce HURD. Prosím o radu, kde klíčky koupit. Děkuji

Kde koupit klíč ke staré tiskárně Texas Instruments?
Kde koupit klíč ke staré tiskárně Texas Instruments? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

1. Tiskárnu rozebrat a dostat se k útrobám z druhé strany zámku, kde je závlačka, která drží tělo zámku a zámeček vyjmout a pak nechat podle stavítek udělat klíček v zámečnictví

2. Rovnou to odnést do zámečnictví a oni díky lockpicku si stavítka sami odjistí a pak postup jako ad 1

3. Odvrtat, ale to je vzhledem k historické hodnotě největší chybou. Tyto zámečky totiž nejsou ani tak nábytkové, jako spíše se objevovali třeba na pořadačích a kazetách třeba pro floppy diskety

...

Osobně jsem pro volbu 1, pokud jste šikovný a rozebráním si to nezničíte, že by jste to neuměl složit zpět.

Jinak v tom malém zámečku bejvaj jen 4 stavítka, tedy nic složitého na odemčení.

bear

Polotovar klíče je napsán na zámečku

amazon.com/...

bear

NA takový mini nezabezpečený jednoduchý zámeček funguje dobře i Raking

http://www.youtube.com/shorts/MV6emdgYwlI?feature=share

mll

Jenom dodám, že stavítka mají podobu plíšků a vyhmatat správnou polohu je docela jednoduché. Zjednodušené ještě tím, že tam máte docela velkou díru na nějaké to páčidlo (planžetu).

hodnocení

1x

Jednoduchsie bude zamok opatrne odvrtat a kupit novy, aky sa pouziva v nabytku.

hodnocení

0x

to se ani nemusí odvrtávat vnitřek jde vyloupnout i šroubovákem ale podle toho čísla zámku by se dal koupit klíček v železářství ale jinak ten zámek je z druhé strany zajištěn závlačkou nebo matkou podle typu stačí z druhé strany oddeklovat a odjistit

mll
hodnocení

0x

Tento typ zámku otevřete docela snadno. Pokud teda musíte.

V dávných dobách jsem se tím bavil, měl jsem několik starších počítačů, kde takový zámek byl na zajištění deklu od case. Dekl byl sice otevřený násilím (zámek už neplnil funkci) ale mě to nedalo, a zámky jsem odemknul a pak jsem si i vyrobil něco jako klíč poté co se mi ho podařilo rozebrat.

Proto vím, že tento typ zámku je na odemčení hodně jednoduchý (klasický cylindrický zámek neumim).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]