Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrata do garáže

Od: alfred odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
Prosím poraďte
Řeším vrata do garáže dvoukřídlá, 125x200 křídlo
Rám jekl 50x30, svařím křídlo, a co dát za výplň plech popripadě tl?
Palubky? Nebo něco jiného?
Děkuji za radu
doplněno 20.01.26 11:57: Jen parkování pro vůz,

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, hlavně si křídlo "tzv.zavetrujte", ať to není hnedka prověšené. Plánek máte?
alfred
hodnocení

Plánek nemám
Jak zavětrovat?
km
diagonalni zpery

km
hodnocení

0x
my ale nevime jak vypada ta garaz, kde je, co v ni je... technicky je to mozne z cehokoliv. ja bych doporucil udelat nejakou tepelnou izolaci.
alfred
hodnocení

Stím se počítá

hodnocení

0x

Pokud je to jen pro vozík za auto (jestli jsem to dobře pochopil), tak bych z toho nedělal žádnou vědu. Svařit rámy křídel a na to dát něco podle vaší potřeby, aby to nějak komunikovalo s okolím. Jestli plech,nebo palubky, to si musíte rozhodnout sám. Ale pokud jde o tak malá vrata, jsou tam další vzpěry zbytečné. to se neprověsí, stačí uprostřed jedna příčka, tou deskou, nebo palubkami se to také zpevní. Ani bych tam nedával žádnou izolaci, vozíku zima nebude. Byla by to zbytečná práce a vyhozené peníze. Není to obytná místnost.

alfred
hodnocení

Je to pro auto
Jakou tloušťku byste zvolili plechu?
spu
Záleží,co tam bude stát. Jestli fabia,tak stačí 0,8mm. Pokud tam hodláte parkovat Teslu, nebál bych se dvojky
trtr
+ protipožární izolace a hasicí systém
Hlavně záleží jak tam plech bude, zda bude třeba profilován(např.jehlan,...), ať to pak tzv. neplandá.
alfred
hodnocení

Tak pán co by to vyrobil mi dal na výběr buď plech 2mm byl by jeden v kuse na křídle, a nebo z 0,7 a prohnul by se že by to vypadalo jak obálka,

Plech bych připevnil nýtovacími kleštěmi s měděnými nýty.

Jedno křídlo, aspoň jsem to tak pochopil ...
k2

@ferax: 125x200 je sirka x vyska 1 kridla, ne vyska x sirka celych vrat.

alfred
hodnocení

Ano jedno křídlo je vysoké 200cm s široké 125cm
Vrata jsou dvě křídla

ttt
hodnocení

0x
Zase odpovím jinak. Do garáže bych dal izolované sekční garážová vrata s motorem.
Třeba od Hormanna
alfred
hodnocení

Pro mě zbytečné drahé na sekční vrata
Navîc garaž je nízká

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]