Nejste přihlášen/a.
Potřebuji trošku snížit tlak v topné soustavě (je tam záměrně vyšší kvůli něčemu, co už jsme vyřešili a teď bych ráda o kousek snížila. Zvýšit ho umím.)
Mám 2 místa, kde cestu otevřít a vypustit. Tu starší bych radši nechala zavřenou
a udělala to přes tohle místo na fotce - vlevo je expansní nádrž.
1) tím že ta klička zůstane otevřená, předpokládám, že vypouštím vodu z celého oběhu a ne jen z expansky (je to asi super logické, ale chci si to potvrdit)
2) co se v tomto otevírá? Hádám, že se otáčí tím úplně nakonci, to hodně zubaté placaté kolečko? ![]()
(beru na vědomí, že voda bude velmi horká)
3) je něco, na co jsem nepomyslela a měla bych to zvážit nebo dát pozor?
děkuji
1) ano
2) ten kohout slouží hlavně k vypouštění - natlakování expansky,v žádném případě ho nezávírejte při topení a ano tím zubatým kolečkem vypustíte vodu (snížíte tlak) ze systému
3) tlak jste zvedali dopouštěním vody? Ale i tak bych zkontroloval tlak vzduchu v expance
děkuji ![]()
2) ano, je a zůstane otevřený
je tam proto, abychom mohli v klidu vypustit exansku při revizích.
3) ano tlak se zvedal dopouštěním vody - expanska je letos na podzim nová a tlak byl v pořádku. Abych změřila tlak, musela bych jí vypustit a to se mi nechce
to musí počkat do jara na revizi ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.